Olivér
5 °C
8 °C

Nem mehetett be Tarlós a Szent Imre kórházba

2006.09.12. 09:42
Nem sikerült Tarlós István látogatása a budapesti Szent Imre kórházban, de arról hogy miért maradt el a független főpolgármester-jelölt és a főigazgató találkozója, az eset szereplői másként vélekednek.

"Hétfőn délután háromnegyed 5-kor szólt a kórház portása, hogy Tarlós István mintegy negyven fős csapattal, kampánystábbal, tévésekkel, újságírókkal kint várakozik a bejáratnál. Amikor lementem a kapuhoz, nem Tarlós úr, hanem egyik pr-osa jött oda, és közölte, hogy a főpolgármester-jelölt a főigazgatóval szeretne - a megbeszéltek szerint - találkozni" - mondta az Indexnek Szatmári Andrea a kórház pr-vezetője.

A kórház kommunikációs ügyeiért felelős Szatmári közölte, hogy a főigazgató, László Imre már elment az intézményből, és nem tudnak arról, hogy meg lett volna beszélve a találkozó.

Mit mondott Tarlós?

"Ekkor odajött Tarlós úr, akinek kezet nyújtottam, de nem fogadta el. Kértem tőle 5 perc türelmet, míg a helyzetet tisztázom. Erre ő közölte: Nem várok semmit. Én ezt a kórházat megjegyzem magamnak" - emlékezett vissza Szatmári Andrea, aki némi fenyegetést hallott ki Tarlós szavaiból. A stáb és az újságírók ekkor elvonultak.

Szatmári elmondta, Tarlós és más politikus sem jöhetett volna be stábjával a kórházba, ha előre megbeszélte volna. A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának határozata szerint kampányidőszakban politikus csak magánemberként látogathat közkórházat, közölte Szatmári Andrea.. "Erre a betegek nyugalmának megőrzése miatt van szükség" - mondta.


Tarlós István kampányolás közben

A független jelölt nem így emlékszik

"Ez így hazugság, a dolog kifordítása, ami jól jellemzi a liberális stílust" - kommentálta a történteket az Indexnek Tarlós István, aki emlékezete szerint 10 perc várakozás után csupán azt mondta: "Ne csináljunk cirkuszt, ne erőszakoskodjunk, menjünk." És mentek.

A főpolgármester-jelölt szerint a főigazgatóval a találkozó meg volt beszélve, később azonban "informális úton" úgy értesült, a kórház vezetése végül azért változtatott hozzáállásán, mert "féltették az állásukat", ezért nem engedték be őt. Tarlós hangsúlyozta, ezt az állítását bizonyítani nem tudja.

Tarlós: Demszky a közüzemi cégekkel kampányol

Tarlós azt is közölte, nem ez az első eset, hogy budapesti kampánykörútján nem engedik be egy fővárosi intézménybe, legutóbb egy káposztásmegyeri iskolában történt vele hasonló eset, amikor a vezetés "felső nyomásnak engedve" utasította vissza fogadását.

"Ezek után csak azt kérdezném Demszky Gábor főpolgármestertől, ő hogyan képzeli, hogy a főváros közüzemi cégeinek (Vízművek, FKF Rt., Csatornázási Művek stb.) munkatársaival, munkaidőben kampányol?" - utalt Tarlós Demszky Gábor kampánykörútjára, amit a fővárosi költségvetésből rendeztek Nyitott városháza címmel.

Tarlós nem akar több fővárosi közintézménybe menni

A jobboldali támogatással induló független főpolgármester-jelölt elmondta azt is, levonta a következtést, hogy ő nem teheti be a lábát fővárosi tulajdonú intézményekbe, ezért nem fog többet meglátogatni, de súlyos véleménye van a városvezetésről emiatt.

Máshogy emlékszik a kórház által hivatkozott bizottsági határozatra Kupper András, az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke, aki egyébként elkísérte a kórházba Tarlós Istvánt.

A kampányoló politikusokra vonatkozó kórházlátogatási tilalom ugyanis Kupper szerint csak munkaidőre és csak a kórtermekre vonatkozik, főigazgatói irodára nem. A határozatot nyolc éve hozták, amikor a parlamenti választások előtt a miniszterelnök-jelöltek folyton kórházba jártak kampányolni, mondta el a Fidesz fővárosi képviselője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?