Ilona
17 °C
32 °C

Nem mehetett be Tarlós a Szent Imre kórházba

2006.09.12. 09:42
Nem sikerült Tarlós István látogatása a budapesti Szent Imre kórházban, de arról hogy miért maradt el a független főpolgármester-jelölt és a főigazgató találkozója, az eset szereplői másként vélekednek.

"Hétfőn délután háromnegyed 5-kor szólt a kórház portása, hogy Tarlós István mintegy negyven fős csapattal, kampánystábbal, tévésekkel, újságírókkal kint várakozik a bejáratnál. Amikor lementem a kapuhoz, nem Tarlós úr, hanem egyik pr-osa jött oda, és közölte, hogy a főpolgármester-jelölt a főigazgatóval szeretne - a megbeszéltek szerint - találkozni" - mondta az Indexnek Szatmári Andrea a kórház pr-vezetője.

A kórház kommunikációs ügyeiért felelős Szatmári közölte, hogy a főigazgató, László Imre már elment az intézményből, és nem tudnak arról, hogy meg lett volna beszélve a találkozó.

Mit mondott Tarlós?

"Ekkor odajött Tarlós úr, akinek kezet nyújtottam, de nem fogadta el. Kértem tőle 5 perc türelmet, míg a helyzetet tisztázom. Erre ő közölte: Nem várok semmit. Én ezt a kórházat megjegyzem magamnak" - emlékezett vissza Szatmári Andrea, aki némi fenyegetést hallott ki Tarlós szavaiból. A stáb és az újságírók ekkor elvonultak.

Szatmári elmondta, Tarlós és más politikus sem jöhetett volna be stábjával a kórházba, ha előre megbeszélte volna. A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának határozata szerint kampányidőszakban politikus csak magánemberként látogathat közkórházat, közölte Szatmári Andrea.. "Erre a betegek nyugalmának megőrzése miatt van szükség" - mondta.


Tarlós István kampányolás közben

A független jelölt nem így emlékszik

"Ez így hazugság, a dolog kifordítása, ami jól jellemzi a liberális stílust" - kommentálta a történteket az Indexnek Tarlós István, aki emlékezete szerint 10 perc várakozás után csupán azt mondta: "Ne csináljunk cirkuszt, ne erőszakoskodjunk, menjünk." És mentek.

A főpolgármester-jelölt szerint a főigazgatóval a találkozó meg volt beszélve, később azonban "informális úton" úgy értesült, a kórház vezetése végül azért változtatott hozzáállásán, mert "féltették az állásukat", ezért nem engedték be őt. Tarlós hangsúlyozta, ezt az állítását bizonyítani nem tudja.

Tarlós: Demszky a közüzemi cégekkel kampányol

Tarlós azt is közölte, nem ez az első eset, hogy budapesti kampánykörútján nem engedik be egy fővárosi intézménybe, legutóbb egy káposztásmegyeri iskolában történt vele hasonló eset, amikor a vezetés "felső nyomásnak engedve" utasította vissza fogadását.

"Ezek után csak azt kérdezném Demszky Gábor főpolgármestertől, ő hogyan képzeli, hogy a főváros közüzemi cégeinek (Vízművek, FKF Rt., Csatornázási Művek stb.) munkatársaival, munkaidőben kampányol?" - utalt Tarlós Demszky Gábor kampánykörútjára, amit a fővárosi költségvetésből rendeztek Nyitott városháza címmel.

Tarlós nem akar több fővárosi közintézménybe menni

A jobboldali támogatással induló független főpolgármester-jelölt elmondta azt is, levonta a következtést, hogy ő nem teheti be a lábát fővárosi tulajdonú intézményekbe, ezért nem fog többet meglátogatni, de súlyos véleménye van a városvezetésről emiatt.

Máshogy emlékszik a kórház által hivatkozott bizottsági határozatra Kupper András, az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke, aki egyébként elkísérte a kórházba Tarlós Istvánt.

A kampányoló politikusokra vonatkozó kórházlátogatási tilalom ugyanis Kupper szerint csak munkaidőre és csak a kórtermekre vonatkozik, főigazgatói irodára nem. A határozatot nyolc éve hozták, amikor a parlamenti választások előtt a miniszterelnök-jelöltek folyton kórházba jártak kampányolni, mondta el a Fidesz fővárosi képviselője.