Lehel
17 °C
27 °C

Forró: 'Kabátlopási ügybe keveredtem'

2003.10.19. 22:42
Nem a K&H Equitiesben kitört brókerbotrányból származó 164 millió forint landolt a Tízezer Kft. számláján, és erről tanúskodtam a rendőrségen - jelentette ki Forró Tamás a Szólás Szabadsága című műsorban vasárnap este. Forró elmondta, Kulcsár Attilával 2000-ben került üzleti kapcsolatba, amikor a bróker a Világgazdaságot segített megmenteni.
Nem gyanúsítottként, hanem tanúként volt jelen Forró a rendőrségen, ahol állítása szerint forintra pontosan el tudott számolni azzal a 164 millió forinttal, amit korábbi hírek szerint a K&H Equitiesnél történt sikkasztásokból származtak - mondta el Forró Tamás a Szólás Szabadsága című műsornak az m1-en vasárnap.

164 millió érkezett

A brókerbotrány fejleményeként a múlt héten kiderült, hogy a Forró Tamás és felesége tulajdonában álló Tízezer Kft. számlájára egy off-shore cégen és Kulcsár Attila egyik szír kapcsolatán keresztül összesen 164 millió forint érkezett. 64 milliót El Abed Hassan juttatta el a számlára, a másik 100 millió forint az állítólagosan pénzmosásra használt Montrade-en keresztül jutott az akkor Britton Kft. tulajdonú Tízezerhez.

Mint Forró elmondta: ő is a sajtóból értesült először, hogy honnan érkeztek a pénzek a kft számlájára. Aztán kiderítette - és ezt bizonyította a rendőrségen is -, hogy az a cég 56 százalékot birtokló tulajdonosa fizette be mint tagi kölcsönt. De ez a pénz vissza is tért a Tízezer Kft számlájáról a tulajdonoséhoz.

Kulcsár Attilával való kapcsolatáról Forró elárulta: 1999 óta ismeri, üzleti kapcsolatba pedig 2000-ben került a brókerbotrány fő gyanúsítottjával, a most Bécsben előzetesben lévő Kulcsárral.

Az amatőr sajtó és politika

Az újságíró-üzletembernek akkor segített befektetőként Kulcsár, amikor az Orbán-kormány alatt veszélybe került a Forró tulajdonában álló Zöld Újság Rt., amely kiadta a Világgazdaságot. Kulcsár Attila ebben az időben közel állt ahhoz a befektetői körhöz, amelynek neve felmerült a K&H Equities-ügy kapcsán, de semmi köze sincs a sikkasztáshoz, mondta Forró.

Forró a K&H Equitiesnél kitört brókerbotránnyal kapcsolatban elmondta: "Az amatőr magyarországi sajtó és politika eldob egy malomkövet, ami aztán mindenkit letarol. Igy vagyok én is."

A művészeté a jövő

Friderikusz Sándor kérdésére, hogy miért kívánja végleg elhagyni a képernyőt, Forró kifejtette, ő már ezt régebbről tervezi, művészeti galériát nyitott, és a továbbiakban ebből akar megélni.