Szilvia
5 °C
16 °C

Az Expander rendezheti az október 23-ai ünnepséget

2003.09.19. 15:15
Az Expander 2000 Kft. rendezheti az október 23-ai állami ünnepséget - hirdette ki a Miniszterelnöki Hivatal közbeszerzési pályázatának eredményét Sipos József, a bírálóbizottság elnöke, a Nagy Imre Alapítvány kutatási igazgatója. A cég nettó 156 millió 756 ezer forintot fordíthat a rendezvényekre, amelynek része lesz a nagyszabású Kossuth téri kiállítás is.
A március 15-ei állami ünnepség közreműködője, az Expander 2000. Kft. rendezheti az idei október 23-ai programokat - hirdette ki a kancellária által felkért bírálóbizottság a Miniszterelnöki Hivatal közbeszerzési pályázatának eredményét. A programokra nettó 156 millió 756 ezer forintot fordíthat a cég, de további tízmillió forint is rendelkezésére áll az esetleges plusz költségekre.

Mindshare Médiügynökség mindenhol

A rendezvény költségvetésének több mint negyedét, 41 millió forintot média- és óriásplakát kampányra fordítják, ezt a feladatot a Mindshare Médiaügynökség Kft. végezheti el, az a cég, amely az augusztus 20-ai ünnepség kampányát is bonylította. Ebben az összegben benne van a médiavásárlás mellett a kreatív anyagok elkészítése, illetve a tévés és rádiós spotok legyártása. Noha a kiosztott háttéranyag szerint az Expander és Mindshare Médiügynökség konzorciumban indult, valójában a cég az egyik vesztessel alkotott konzorciumot. A Mindshare mindenesetre bebiztosította magát: az öt ajánlatot benyújtó közül ugyanis három cégnek ő lett volna a médiaügynöksége.

Horn Gábor koordinációs politikai államtitkár a hét elején az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy ötletük szerint az idei október 23-ai állami ünnepségen központi szerep juthatna a Kossuth térnek, ahol óriás installációk segítségével tarthatnának majd rendkívüli történelemórát. Később kiderült, hogy a tárgyban hirdetett közbeszerzési eljárásnak még nincsen győztese, így kétségessé vált, hogy Horn Gáborék ötlete valósul-e meg. Simon Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal főcsoportfőnöke az Index kérdésére jelezte, hogy Horn Gábor felvetése megszívlelendő.

Elmondása szerint a pályázókkal folytatott tárgyalásokon előnyben részesítették az újszerű megoldásokat, de leszögezte: Horn államtitkár ötlete semmi újat nem tartalmaz. Megjegyezte: lehetséges, hogy az államtitkár nyilatkozata orientálta a pályázókat, mivel több pályamunkában is feltüntek Horn elképzelései, amelyek visszaköszönnek majd a programokon is. A kiosztott héttéranyagból egyébként kiderül, hogy a Horn Gábor által vázolt rendkívüli történelemóra valósulhat majd meg a Kossuth téren október 23-a és november 4-e között.

Dudás Béla, az Expander 2000. Kft ügyvezetője, a döntés bejelentése után jelezte, hogy számos alvállalkozóval dolgoztatnak majd, de kollégájával arról nem tudott konkrétumokat mondani, mely cégek jöhetnek számításba. Az 1999-ben alapított társaság egyébként Dudás szerint a nagyobb rendezvényekre specializálódott, ismertetése szerint évek óta legjelentősebb feladatuk a Sziget Fesztivál technikájának szállítása és működtetése.

A kétfordúlós pályázaton egyébként hat cégtől kértek, és öt cég adott be ajánlatot. Jelentkezett több korábbi állami ünnepség szervezője, így a Gála Party Service Kft,. vagy a Felhöc Produkció Kft. A próbálkozók közt volt az Event Star Rendezvényszervező Kft, és Sensation Produkció Kft. is.

Zászlófelvonás, filmek, játszóház

Természetesen az idei ünnepségek is október 22-én kezdődnek a hagyományos fáklyás felvonulással, de ezen az estén lesz a Nemzeti Színház ünnepi előadása is. A másnapi programok ugyancsak a megszokottak szerint a zászlófelvonással kezdődnek, lesz filmvetítés a Corvin Moziban, gyerek programok a Millenáris Parkban, '56-os látványutca a Bakáts téren. A bíráló bizottság tagjai Rainer M. János, az '56-os intézet főigazgatója, Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület főtitkára, és Sipos József elnök, a Nagy Imre Alapítvány kutatási igazgatója voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?