Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Mégsem Horn installációja lesz az 56-os emléknap attrakciója?

2003.09.17. 11:22
A koalíció koordinációs államtitkárának hétfői bejelentése ellenére elképzelhető, hogy mégsem egy gigantikus installáció lesz az '56-os forradalom évfordulójának fő attrakciója. A MeH-ben ugyanis még nem hirdettek győztest az október 23-i ünnepség megrendezésére kiírt pályázaton.
Információink szerint nem biztos a Kossuth teret teljesen betöltő, többemeletes installáció megvalósulása.

Horn Gábor koalíciós együtt működésért felelős politikai államtitkár az Indexnek adott interjújában az elmúlt napokban arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom idei évfordulójának központi eseménye a Parlament központtal megrendezendő vizuális történelemóra lesz, amelynek fő alkotó eleme az Országház előtti építmény lesz. Az EU-népszavazás idején felállított pontonhíd és az augusztus 20-i Örömkoncert szervezésében is jelentős részt vállaló államtitkár százmilliósra becsülte a később más helyszíneken újra felhasználható installáció kivitelezését.

Úgy tudjuk azonban, hogy a június végén kiírt közbeszerzés kimenetele még nem lefutott. A beérkezett pályázatokról épp a hét elején tárgyalt a döntőbizottság, és kétségessé vált, hogy a Horn Gábor által támogatott terv kerül ki győztesen. A MeH döntőbizottsága várhatóan pénteken hírdet eredményt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?