Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Mégsem Horn installációja lesz az 56-os emléknap attrakciója?

2003.09.17. 11:22
A koalíció koordinációs államtitkárának hétfői bejelentése ellenére elképzelhető, hogy mégsem egy gigantikus installáció lesz az '56-os forradalom évfordulójának fő attrakciója. A MeH-ben ugyanis még nem hirdettek győztest az október 23-i ünnepség megrendezésére kiírt pályázaton.
Információink szerint nem biztos a Kossuth teret teljesen betöltő, többemeletes installáció megvalósulása.

Horn Gábor koalíciós együtt működésért felelős politikai államtitkár az Indexnek adott interjújában az elmúlt napokban arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom idei évfordulójának központi eseménye a Parlament központtal megrendezendő vizuális történelemóra lesz, amelynek fő alkotó eleme az Országház előtti építmény lesz. Az EU-népszavazás idején felállított pontonhíd és az augusztus 20-i Örömkoncert szervezésében is jelentős részt vállaló államtitkár százmilliósra becsülte a később más helyszíneken újra felhasználható installáció kivitelezését.

Úgy tudjuk azonban, hogy a június végén kiírt közbeszerzés kimenetele még nem lefutott. A beérkezett pályázatokról épp a hét elején tárgyalt a döntőbizottság, és kétségessé vált, hogy a Horn Gábor által támogatott terv kerül ki győztesen. A MeH döntőbizottsága várhatóan pénteken hírdet eredményt.