Ödön
1 °C
11 °C

Kiengedték a 82 blokádistát

2007.10.27. 13:14
A pénteki hídfoglalás miatt indult szabálysértési eljárások 30-50 ezer forintos pénzbüntetéssel járhatnak. Az előállított személyeket kihallgatásuk után elengedte a rendőrség.

Szombatra a rendőrség szabadon engedte azt a 82 személyt, akiket a pénteki hídfoglalás miatt állított elő szabálysértés gyanújával. Nem vettek őrizetbe senkit, kihallgatásuk után távozhattak, tájékoztatott szombatn a rendőrség.

30-50 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, akinél beigazolódik a garázdaság (4 fő), a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség (63), a gyülekezési törvény megsértése (1) vagy a közbiztonságra veszélyes eszközök - kés, ólmosbot, boxer, bajonett - birtoklásának (5) gyanúja. 9 főt egyéb okból állítottak elő.

A Kurucinfó szélsőséges újság által szervezett akció reggel 8 órakor kezdődött, és pár órára megbénította Budapest közlekedését a tüntetők és a rendőrök fogócskázása.

A rendőrség egészen estig razziákat tartott a Ferenciek terén, és összesen 82 embert előállított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?