A gömbvillám bejött a lakásba, amíg a rekamién feküdtem

2009.02.13. 15:06

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

A gömbvillámokról készült műsor a köztévén, ami után a telefonhoz nyúltak a nézők. A legtöbben persze még a telefonos játékon játszananának. Ezt mondták a nézők a közszolgálati TV2 üzenetrögzítőjére 1989. február 13-án.

Karácsony előtt való héten este fél 7 és 7 óra között a Ferihegy felől láttam egy hatalmas piros tűzgömböt jönni, olyan furcsa fütyülő hangot adott, akkor szétrobbant és kisebb golyó vált ki belőle, ami kb. 1 méter átmérőjű volt és eltűnt a Meteorológia irányába.

Nagyon kedveljük a TV 2 adásait, különösen akkor, ha meglátjuk a bemondók mellett azt a szép lámpát, a feleségem szinte szerelmes belé. Azt ígértem, szívesen meglepném vele őt a névnapjára, hol lehetne hozzájutni egy ilyen lámpához?

Sérelmezem, hogy a kazincbarcikai telefonálók nem kapnak vonalat, miért van az, hogy csak a pestiek telefonálhatnak.

(gyerekhang) Úgy tudom, vagyis olvastam, hogy egy kisméretű gömbvillámból 20-30 liter viz folyt ki.

Szilágyiné vagyok, 1960-ban egy gömbvillám a lakásomba bement, amíg a rekamién feküdtem, a villanylámpát megkerülte és kiment az ajtón és amikor fölkeltem utánanézni hogy micsoda, a kis fekete rigóm, amelyik ott szokott a korláton ülni, döglötten feküdt. A gömb­villámnak volt egy farokszerü nyúlványa.

A képújság olvashatatlan, nem lehet elolvasni a betűket, olyan rosszul látszanak.

Volga kombival kapcsolatban van észrevételem, én is azzal taxizom. A Volga kombira adót fizetek, dupla benzinnel járok ez csak a gépkocsi­vezetőnek a költsége, szeretnék egy kicsit kulturáltabban taxizni, ne csak Wartburg és Dacia gépkocsik legyenek. Szeretné, ha visszatérnénk erre a témára.

A Bumm játékkal kapcsolatban hiába telefonálunk, jobb lenne, ha úgy lehetne játszani, mint a Rózsa műsorában, hogy 5 percig a budapestiek, 5 percig a vidékiek.

Rendszeresen nézem a 2-es programot, nincsenek-e nekünk magyar énekeseink? Állandóan a külföldi popzenészeket meg énekeseket kell hallgatni? Ez lehetetlen dolog.

Megindulása óta a nézem a 2-es programot, szeretnék játszani, de még sosem sikerült. Hogy lehet az, hogy vidékről többen tudják hivni, mint Budapestről pedig vidékről sokkal nehezebb telefonálni.

Még több nézői telefon az OSA honlapján olvasható.