Hospinvestes cég nyert Szigetváron

2009.02.21. 15:48 Módosítva: 2009.02.21. 16:02
Nyolcórás vita után a Hosinvesthez köthető Releváns Befektető Kft. kapott több szavazatot a szigetvári kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton. A vesztes ajánlatát jobbnak tartották az orvosok, a cég vezetője bírósághoz fordul.

A Hospinvestet is érdekeltségi körében tudó Releváns Befektető Kft. nyerte el a szigetvári városi kórház 25 éves üzemeltetésére kiírt pályázatot - írta szombaton a Baranya megyei online (BAMA).

Hét szavazattal nyert a Releváns Befektető

A szigetvári képviselő-testület csaknem nyolcórás, személyeskedésektől sem mentes vita után döntött a pályázatra beérkezett két ajánlatról, amelyeket a Medical Investments Zrt. és a HospInvesthez köthető Relevans Kft. nyújtott be. A szocialista többségű képviselő-testület 17 tagja közül 10 szavazott a győztes cégre, amely így április elsején átveszi a kórházat - olvasható a honlapon.

Hiába ígért tízmillióval többet, nem fogadták el

A vesztes cég, a Medical Investments Zrt. elnök-vezérigazgatója a BAMA szerint példátlanul felháborítónak nevezte az eljárást. Kovács Róbert beszámolt arról is, hogy az ülés előtt két nappal az eljárási szabályokat megszegve, a Relevans megemelte negyvenmillió forinttal a vagyonkezelői díjat. Bár a Medical még az ülés előtt ennél az összegnél tízmillió forinttal többet ígért, ezt az ajánlatot már nem fogadták el.

Mint a vesztes társaság vezetője mondta, a döntés miatt bírósághoz fordulnak.

Az orvosok szerint a Medical Investment jobb volt

Az online lap beszámolója szerint az ülésen az is kiderült, hogy a kórház orvosai, a szakszervezet, de az önkormányzat egészségügyi bizottsága is a Medical ajánlatát tartotta jobbnak.

Paizs József polgármester az ülés után azt mondta: nem politikai nyomásra hozták meg a döntést, hiszen a szocialisták mellett három fideszes képviselő is a Releváns Kft.-re adta voksát.