Veresért vérzett a szocialisták szíve

2009.04.14. 12:13 Módosítva: 2009.04.14. 12:20
A távozó pénzügyminisztert többen dicsérték az MSZP hétfő reggeli elnökségi ülésén. Többen kritizálták a kormány névsorát, de Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt elhárította a bírálatokat.

Az MSZP elnökségének tagjai kritikát fogalmaztak meg a leendő Bajnai-kormány névsorával kapcsolatban a testület reggeli ülésén. Bírálat érte egyebek mellett azt, hogy Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke a jövőben miniszterként felügyelné a titkosszolgálatokat. Többen úgy vélték, újból a régi konstrukciót kellene inkább elővenni: egy, a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó államtitkárnak kellene irányítania a szolgálatokat.

Draskovics Tibor kormányban maradását sem övezte "osztatlan lelkesedés". Ezzel párhuzamba állították többen, hogy Veres János pénzügyminiszternek viszont távoznia kell. Veres Jánost többen dicsérték az elmúlt években végzett munkájáért.

Bajnai Gordon ezekre a felvetésekre érdemben nem reagált. Azt viszont közölte, hogy "szakértői jellegű" lesz az új kabinet, mert a gazdaságot érintő tárcákat nem pártpolitikusok fogják vezetni.

Volt olyan elnökségi tag, aki viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a miniszterelnök-jelölt, mind a kancellária új vezetője, Molnár Csaba és Ficsor Ádám Gyurcsány Ferenc "emberének" számít.

Az elnökségi ülést egyébként eredetileg egyórásra tervezték, de csaknem két órán át tartott.

A kormánytagok listájáról itt olvashat>>>