Holokauszttagadó gárdisták a budai Várban

2009.04.18. 18:18
Mintegy 60 gárdista és szimpatizánsaik vonultak a budai Várba, ahol a főkapitány kijelentette: semmi sem igaz a holokausztból.

Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé vonultak, hogy tagadják a holokauszt tényét és felemeljék szavukat a "cionista világuralom" ellen.

garda

A rendezvényen résztvevők "Le a holokauszt dogmával" és a "Harmadik birodalom visszavág" feliratú táblákat tartottak a magasba, többen "Merjünk fehérek lenni" feliratú pólót viseltek, míg a menet élén egy óriási transzparenst vittek, amelyre magyarul és németül azt írták: "Az igazság szabaddá tesz". Az auschwitzi haláltábor kapuján németül "Arbeit macht frei" (a munka szabaddá tesz) felirat volt olvasható.

Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya mintegy 200 ember előtt azt mondta: semmi nem igaz holokausztból. A megmozduláson felolvasták azt a petíciót, amelyet a nagykövetségnek címeztek, de senki nem vett át.