Orbán: Lopják a vizet!

2009.05.08. 21:57
Ha privatizálni akarják a vízvagyont, akkor népszavazást kezdeményez a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor pártelnök pénteken a Hír Televízió műsorában, amelyben az EP-választás jelentősége mellett arról is beszélt, hogy "történelmi bűnnek" tartja a Bajnai-csomagot.

Orbán Viktor azt mondta: "pontos tudomásuk" van arról, hogy "a vízvagyon ellopása éppen most készül". A Fidesz elnöke ezért bejelentette, ha privatizációra kerülne sor, akkor népszavazást szerveznek ellene, ha pedig közben mégis eladnák vagy koncesszióba adnák a vízközműcégeket, akkor vissza fogják venni őket, ahogyan korábban a társadalombiztosítás esetében is ígérték. A Fidesz elnöke az egyórás interjúban arról is beszélt, hogy "történelmi bűnnek tartja" a Bajnai-csomagot, mert kétszázezer munkahely megszűnésével fenyeget.

Azt is mondta, szeretnék, ha egy új választás lenne a következménye június 7-i európai parlamenti választásnak. Hozzátette: hogy ez így lesz-e azt nem tudja, de abban biztos, hogy óriási jelentősége lesz, mennyien mennek el szavazni, és milyen hangosan mondják, hogy elég. "Minél többen és hangosabban mondjuk, annál erősebb következménye lesz" - mondta.