Csütörtökig módosítható a jelentkezési sorrend

2009.07.08. 06:54 Módosítva: 2009.07.08. 07:07
Csütörtökig módosíthatnak a felsőoktatási intézményekbe pályázók a jelentkezési sorrendjükön, és eddig pótolhatják még hiányzó dokumentumaikat is - közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK). A ponthatárokat július 23-án húzzák meg.

Az OFIK felhívta a jelentkezők figyelmét arra, hogy a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatják meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot.

Csütörtökig kell beérkezniük a még hiányzó dokumentum-másolatoknak, illetve ez az utolsó határidő, amíg még módosítható a jelentkezési sorrend.

A még hiányzó dokumentumokat be lehet küldeni elektronikusan (e-felvételivel), postai úton (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), és személyesen is le lehet adni az központ ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ; Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

Elég egy fénymásolat

Az OFIK azt kérte: eredeti dokumentumokat senki ne küldjön be, függetlenül attól, hogy hány helyre jelentkezett, minden dokumentumból elég egy olvasható A4-es fénymásolat, amelyen szerepel a jelentkező neve és a felvételi azonosító száma is. A másolatokat nem kell hitelesíttetni, és a többoldalas dokumentumokból csak azoknak az oldalaknak a másolatára van szükség, amelyek érdemi információt tartalmaznak (például a bizonyítvány borítólapját, üres oldalait nem kell csatolni).

A diákoknak - szintén a legkésőbb csütörtökig - lehetőségük van a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nem lehet.

Néhány nap türelmet kérnek

Eredményeiket a www.felvi.hu oldalon - regisztráció után -, Az én felvim szolgáltatás keretében ellenőrizhetik a jelentkezők. Érdemes rendszeresen ellenőrizni az érettségi és egyéb eredményeket, a dokumentumok feldolgozottságának állását, ugyanakkor azt kérik: a diákok vegyék figyelembe, hogy a dokumentumok, módosítási kérelmek feldolgozásának néhány napos feldolgozási ideje van.

A ponthatárok július 23-i megállapítását követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek úgynevezett besorolási döntést küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, mennyi ott a ponthatár, besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Egyazon felvételi eljárásban a jelentkező - függetlenül attól, hogy hány jelentkezési helyet jelölt meg - csak egy helyre sorolható be, az általa felállított sorrendben arra a szakra, ahol először éri el a vonalhúzáskor megállapított ponthatárt.

A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkkal az az egyetem, főiskola küldi meg, ahova besorolást nyert a jelentkező.

Aki kéri, SMS-t is kap

A hivatalos ponthatárok először - még július 23-án, csütörtökön késő este - a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig a személyes oldalukon ("Az én felvim") névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonjuk számát, azok a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak.