Megromlott Gyenesei és az MSZP viszonya

2009.07.08. 12:57 Módosítva: 2009.07.08. 13:56
Mióta miniszterelnöki megbízott lett Gyenesei István, többször kritizálta a szocialista pártot és Bajnait is, valamint fontos szavazásokon hagyta őket cserben. Ezért többen figyelmeztették a baloldalról.

Gyenesei István, a Gyurcsány kormány volt minisztere, jelenleg sportért felelős miniszterelnöki megbízott az utóbbi időben igen kritikus magatartást tanúsít a baloldallal szemben, ezt pedig több szocialista politikus sérelmezi. Gyeneseit levélben támadta többek között Lamperth Mónika és Suchman Tamás is – olvasható a Magyar Nemzetben. Gyenesei az MSZP támogatásával került független képviselőként az országházba, melynek szezonzáró ülésén saját bevallása szerint nagyon meglepődött Bajnai Gordon több kijelentésén.

Ahogy azt a blogjában írta Gyenesei: „Bajnai szürke volt, stílusában, habitusában, mondanivalójában. Meg is jegyezte az egyik körülöttem ülő független képviselő: hát nem egy Cicero." Ezen kívül azt is felgépelte a világhálóra, hogy sajnálja a vergődő, határozottságot színlelő miniszterelnököt. Pedig nemrégiben éppen tőle kapta a megbízást, hogy segítse elő a magyar sport sikerességét a következő olimpián.

A több évtizedes szocialista munkakapcsolatra visszatekintő képviselő ezen kijelentéseit nem hagyta szó nélkül az MSZP, és levélben hívják fel a figyelmét a kikerekedett szituáció tarthatatlanságára. „A megtiszteltetés kötelezettséggel is jár" - írta Lamperth Mónika, Suchman Tamás és még több baloldali politikus utalva arra, hogy ez a viselkedés nem járja azzal szemben, akitől a munkát kapta. A blogjában megjelenő kritikák mellett ugyanis a politikus arról is írt, a szocialisták szerint szinte hencegett, hogy több MSZP számára fontos döntésben nem támogatta a kormányt.

Gyenesei ezt a feddést úgy értékelte, hogy a baloldal a sajátjának érzi, és meg is jelentetett egy posztot azzal kapcsolatban, hogy nem ismeri őt, aki úgy gondolja, megvásárolható a szavazata. Azt is írta, azért áll ilyen rosszul a párt, mert soraiban többen úgy gondolkodnak, mint az őt támadó Lamperth Mónika.