Mosdóban verekedett a fideszes képviselő

2009.10.02. 17:30 Módosítva: 2009.10.02. 17:36
A bíróságra került egy dévaványai önkormányzati fideszes képviselő ügye, aki a vádak szerint egy vendéglő mosdójában többször is megütött egy férfit. A képviselő állítása szerint csak véletlenül sértette fel az őt már évek óta bosszantó férfi arcát.

Többször is megütött egy nyugdíjast a dévaványai Kék teve nevű vendéglő mosdójában a helyi fideszes önkormányzati képviselő, írja a Békés Megyei Online (BEOL). Az ügy a Szarvasi Városi Bíróságra került.

A megtámadott 63 éves férfi azt állította, hogy szeptember 26-án este éppen kiment a mosdóba, ahol a zipzárját próbálta felhúzni, amikor Dékány József ököllel nekirontott. Az orvosnál később csak könnyű testi sértést állapítottak meg.

Dékány József a BEOL-nak azt mondta, hogy hosszú történetről van szó, a megtámadott férfi már régóta bosszantja őt, rendszeresen szidja a családját. Az MTI-nek hozzátette, hogy nem volt ittas, egy sört és egy röviditalt fogyasztott aznap este.

A kocsmába a feleségével tért be, és már akkor szidalmazta őt az idős férfi. Később a WC előterében is folytatta, és ekkor került vele konfliktusba, közben esetleg "felsértette az orrát". A BEOL-nak azt mondta, hogy ő nem ütött, a férfi meglökte őt, és ezért véletlenül súrolta az arcát.

Oltyán Sándor, a térség illetékes rendőrkapitánya az MTI-nek megerősítette, hogy feljelentés érkezett az ügyben, és mivel a beszerzett orvosi látlelet alapján könnyű testi sértésnek minősült az eset, az ügyben a szarvasi városi bíróság fog döntést hozni.