Az MNV szerint minden rendben van a sukorói beruházás körül

2009.10.09. 08:00
Állítólag lezárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vizsgálata a sukorói kaszinóberuházásról. A Népszabadság értesülései szerint nem állapítottak meg szabálytalanságokat a telekcsere kapcsán, bár az ügyészség gyanúja szerint a csere aránytalan, az állam 600 millió forintot bukott rajta.

Nem állapított meg szabálytalanságokat, még az ügyészség által kifogásolt telekcsere részleteit is rendben levőnek találta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a sukorói kaszinóberuházás kapcsán indított vizsgálata, értesült a Népszabadság. Sukorón egy izraeli befektetőcsoport építene kaszinóvárost, az állami tulajdonú telket az M4-es autópálya tervezett nyomvonalán fekvő gyümölcsösökért kapták cserébe.

Az ügyészség gyanúja szerint a csere aránytalan volt, a pilisi ingatlanok 600 millió forinttal érnek kevesebbet a sukorói teleknél. Az ellenzék és Budai Gyula, az MNV felügyelőbizottságának fideszes delegáltja a szerződés megsemmisítését követeli. Oszkó Péter pénzügyminiszter azonban a Budaival folytatott csütörtöki tárgyalása után azt hangsúlyozta, hogy egy peren kívüli megállapodás olcsóbb, előnyösebb megoldás lehet az állam számára.

Oszkó akkor azt mondta, hogy a telekcsereügyletet az MNV-nek kell megvizsgálnia, és a jogi lépéseket is a vagyonkezelőnek kell kezdeményeznie.

Amennyiben azonban a Népszabadság értesülései helytállóak, és az MNV vizsgálata nem állapított meg szabálysértést, aligha fogják felmondani a kaszinóvárost tervező befektetői csoporttal kötött szerződést.