Ez a poszt a következő Percről percre része:

Húszéves a köztársaság

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Corvin köz, Pax Hungarica: A fél 6-ra meghirdetett rendezvény negyven perc késéssel kezdődött, úgy tudjuk a rendezők azért vártak ennyit, mert tudták előre, hogy a Duna tévé 6 óra 10 perckor élőben bejelentkezik a helyszínről. A rendezvényen ötvenen vannak. A divatszín a fekete, kedvelt kiegészítő az antantszíj.

    IV0C9735
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • Alkotmány utca, Magyar nemzeti Bizottság 2006: Himnusszal kezdődött kicsivel 6 után a rendezvény, a résztvevők Budaházy György szabadon bocsátását követelik, és beszédeket hallgatnak.

     

  • Alkotmány utca, MNB 2006: Morvai Krisztina az Alkotmány utcánál is felbukkant, és beszédet mond. Budaházy és tizenöt társa „koholt vádak alapján való fogva tartásáról” beszél. Az ügyről minél többet meg szeretne tudni. A Jobbik EP-képviselője arról is beszélt, hogy szerinte lehallgatják telefonját. A tüntetésen legfeljebb ötszázan lehetnek.

     

  • cikkünk a témában:

    Lendvai: Sólyom pártpolitikai vitákba is beleszólt

    Pártpolitikai vitákba is beleszólt az államfő csütörtöki beszédében; minősítette a parlamenti többséget, ami már nem közös véleményt fejez ki, reagált pénteken Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke Sólyom László köztársasági elnök előző napi beszédére. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    A Jobbik a Fidesz és az MSZP ellen is harcol

    Politikai kampányra használta fel az 1956-os megemlékezést a Jobbik, amelynek rendezvényén több ezren vettek részt. A párt bejelentette, hogy „az SZDSZ megsemmisítése” után most az MSZP következik, de harcolni fognak a Fidesz ellen is. Összefoglaló a Jobbik rendezvényéről.

  • Alkotmány utca, MNB 2006: Hegedűs Loránt református lelkész arról beszél, hogy meglátogatta Budaházyt a váci börtönben. A tömegben közben az egyik tüntető egy fotóst lökdösött, egy másikat leköpött.

  • 1956. október 23-án egy hazug rendszer ellen lázadt fel a nemzet, mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pénteken este a veszprémi Megyeház téren, a forradalom után kivégzett Brusznyai Árpád emlékművénél rendezett ünnepségen. Annak a rendszernek már az alapja is hazug volt; szocialista demokráciának hívták azt, ami csak a nyilas diktatúrával összehasonlíthatóan „ocsmány, aljas diktatúra volt” – mondta Navracsics több száz résztvevő előtt. Ez a diktatúra programszerűen tűzte ki célul „társadalmi osztályok és csoportok, közösségek, egyének megsemmisítését, az egész társadalom szétzúzását”. (MTI)

  • Alkotmány utca, MNB 2006: A tüntetők nagy része hazament, hatvan ember maradt még a Kossuth tér sarkánál.

  • Az eddigi öt után újabb két embert állítottak elő, adta hírül a BRFK. Egyiküket hivatalos személy elleni erőszakért, a másikat közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklásáért.

  • Az október 23-ai délelőtti hivatalos megemlékezésekhez hasonlóan a forradalom 53. és a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából rendezett lakossági programok is békésen, rendben, a biztonsági terveknek megfelelően lezajlottak, közölte az operatív törzs vezetője péntek este. Negyvenezren látogattak ki a főváros négy forgalmas pontján lévő lakossági programokra, így a négy nap alatt több mint százezren tekintették meg a forradalmi fotókiállítást, filmvetítést, a korabeli járművekből álló járműkiállítást és az élőszoborszínház bemutatóját. (MTI)

  • A BRFK „egyesülési joggal visszaélés vétségének alapos gyanúja miatt” nyomozást indított, mert a Jobbik Deák téri rendezvényén a jogerősen betiltott Magyar Gárda egyenruháját és „Magyar Gárda Biztonsági Szolgálat” feliratú karszalagot viselők tevékenyen vettek részt – láthatóan konkrét vezetők irányítása mellett – a rendezvény belső biztosításában, olvasható a péntek esti rendőrségi közleményben.

  • Hitről, erőről, a magyar nemzet megmaradásáról és ,56 szellemiségéről beszélt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a zempléni Füzéren az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján péntek este tartott ünnepségen.

    Hitet és erőt kell merítenünk őseink példájából, és szükséges az is, hogy levonjuk történelmünk tanulságait. Nincs magyar történelem Füzér történelme nélkül, nincsenek magyar hősök a füzéri hősök nélkül, és a többi száz, ezer település hősei nélkül, mondta a kereszténydemokrata politikus a település temetőjében, a hősök emlékműve előtt.

  • A rendőrség a nemzeti ünnep alkalmából bejelentett rendezvényeken biztosította a közbiztonság, a közterület rendjének fenntartását, valamint a megemlékezések zavartalan lefolyását - olvasható az ORFK honlapján péntek este megjelent közleményben.

    Országosan a péntekre 492 olyan rendezvényt jelentettek be, amelyek mindegyike a gyülekezési törvény hatálya alá tartozott. Valamennyi rendezvény megőrizte békés jellegét, és 22 órakor az utolsó megemlékezés is befejeződött. A biztosításokat a rendőrség a polgárőrséggel közösen hajtotta végre, közel 3500 rendőr részvételével. A közlemény szerint a rendőrség október 22-23-án 2 esetben indított büntetőeljárást, illetve 71 személy ellen tett szabálysértési feljelentést. (MTI)