Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zuschlagnak egy munkanélküli vett mobilt

2009.11.02. 12:35
Kihallgatta a bíróság azt a munkanélkülit, aki a vád szerint több telefont is vett saját nevére, másoknak. A saját nevére, megbízásból vásárolt telefonokért pénzt kapott, de azt nem tudta, hogy tőle kihez vándorolnak a telefonok.

A Zuschlag-per vádirata szerint Zuschlag Jánoshoz került egy mobiltelefon azon készülékek közül, amelyeket egy munkanélküli vásárolt meg. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság hétfőn hallgatta meg tanúként a budapesti munkanélküli férfit, aki elmondta: többen fordultak hozzá azzal, hogy a saját nevére vásároljon nekik telefont. A vádhatóság szerint a munkanélküli által vásárolt telefon Zuschlag Jánoshoz került, aki vádlott-társainak is adott mások nevére vásárolt készüléket.

"Munkanélküli, nagy magyar jobbikos és nem szocialista" - ezekkel a szavakkal mutatkozott be a tárgyaláson a férfi, akit a bíró helyreutasított. A bíró kérdésére a tanú elmondta: "egy cigánynak vásároltam egy mobiltelefont, amit kifizetett és kaptam 1500 forintot tőle. A saját nevén már nem vehetett telefont, ezért fordult hozzám, de vásároltam másoknak is telefont" - tette hozzá.

A vádirat szerint az egyik telefon Zuschlag Jánoshoz került. A per korábbi szakaszában elhangzott: miután Zuschlag János tudomást szerzett arról, hogy a telefonbeszélgetéseit lehallgatják, több mobiltelefont osztott szét társai között.

A hétfő délelőtt meghallgatott tanú nem ismert fel a vádlottak közül senkit sem, mert - mint mondta - nem közvetlenül nekik adta el a telefont. Beszámolt arról, hogy társaságonként évente két telefont tudott venni megbízásból azoknak, akik már tiltólistán voltak. Kitért arra, hogy a saját nevére, megbízásból vásárolt telefonokért pénzt kapott.

A Zuschlag János és 15 társa ellen indított per tanúk meghallgatásával folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.