Árpád
-2 °C
4 °C

A Fidesz kiakadt a gyásznapi szoci bulin

2009.11.05. 18:57
Felháborítónak nevezte Horváth László, a Fidesz pétervásárai választókerületének elnöke, hogy a szocialisták Hevesben éppen november 4-én ünnepelték a párt huszadik születésnapját.

Horváth László nyílt levelet írt, szerinte a szocialisták durván megsértették a nemzetet azzal, hogy a párt megyei vezérkara Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel együtt éppen az 1956-os forradalom leverésének a napján tartott bulit Füzesabonyban.

Úgy fogalmazott, november 4-e történelmünk egyik legtragikusabb napja, az 1956-os magyar forradalom véres leverésének napja. 1956. november 4-én szovjet csapatok özönlötték el Magyarországot és vérbe fojtották a forradalmat. Ez a nap sikert hozott Kádár Jánosnak, de tragédiát és vért hozott a nemzetnek - hívta fel a figyelmet.

Utalt arra: amikor az ország fejet hajtva az áldozatokra emlékezik azért is különösen elítélendő ez az ünneplés, mert közben "a valóság az, hogy amiképpen az elődeik 1956 után, úgy mára ők is a csődbe vezették Magyarországot".

Ebben a helyzetben felszólítja a szocialistákat, hogy kérjenek bocsánatot az 56-os forradalmat követő megtorlás áldozatainak hozzátartozóitól, a megkínzott és megtiport túlélőktől és az egész nemzettől - írja Horváth László.

Az MSZP egyelőre nem reagált.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?