A Fidesz kiakadt a gyásznapi szoci bulin

2009.11.05. 18:57
Felháborítónak nevezte Horváth László, a Fidesz pétervásárai választókerületének elnöke, hogy a szocialisták Hevesben éppen november 4-én ünnepelték a párt huszadik születésnapját.

Horváth László nyílt levelet írt, szerinte a szocialisták durván megsértették a nemzetet azzal, hogy a párt megyei vezérkara Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel együtt éppen az 1956-os forradalom leverésének a napján tartott bulit Füzesabonyban.

Úgy fogalmazott, november 4-e történelmünk egyik legtragikusabb napja, az 1956-os magyar forradalom véres leverésének napja. 1956. november 4-én szovjet csapatok özönlötték el Magyarországot és vérbe fojtották a forradalmat. Ez a nap sikert hozott Kádár Jánosnak, de tragédiát és vért hozott a nemzetnek - hívta fel a figyelmet.

Utalt arra: amikor az ország fejet hajtva az áldozatokra emlékezik azért is különösen elítélendő ez az ünneplés, mert közben "a valóság az, hogy amiképpen az elődeik 1956 után, úgy mára ők is a csődbe vezették Magyarországot".

Ebben a helyzetben felszólítja a szocialistákat, hogy kérjenek bocsánatot az 56-os forradalmat követő megtorlás áldozatainak hozzátartozóitól, a megkínzott és megtiport túlélőktől és az egész nemzettől - írja Horváth László.

Az MSZP egyelőre nem reagált.