Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Influenza: bezárták a móri szakképző iskolát

2009.11.11. 12:06 Módosítva: 2009-11-11 12:11:27
Bezárták a móri Perczel Mór szakképző iskolát szerdától. A tanulók 25-30 százalékánál jelentkeztek influenzaszerű tünetek. Az ÁNTSZ reprezentatív vizsgálatai néhány esetben a H1N1 vírust is valószínűsítették.

Az intézményben 430 gyerek 25-30 százaléka beteg, influenzaszerű tünetekkel. A tanárok között is van beteg.

Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális intézete úgynevezett reprezentatív vizsgálatot végzett öt gyereknél. Az első adatok szerint a megbetegedések egy részénél a H1N1 vírusfertőzés lehetőségét valószínűsítették a szakemberek - közölte Molnár Krisztián, Fejér megye aljegyzője.

A Független Hírügynökség meg nem erősített forrásból úgy tudja az 5 vizsgált mintából 3-ban találtak H1N1 vírust. Az oktatási intézményben a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében az iskola igazgatója a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat egyetértésével rendkívüli tanítási szünetet rendelt el szerdától egy hétre. Folyamatosan figyelik a betegség terjedését, és a szünet ennél tovább is tarthat, közölte Molnár Krisztián.

A gyerekek közül senkit sem kezelnek kórházban az eddigi információk alapján. Móron a többi iskolában nem tapasztaltak hasonló tömegesnek mondható megbetegedést. Például a Táncsics Mihály Gimnáziumban 354 tanulóból 24 beteg, az egyik 95 fős általános iskolában pedig 6.