Hosszabb lehet a tanév a H1N1 miatt

Index, MTI
2009.11.13. 00:32 Módosítva: 2009.11.13. 00:35
Hiller István oktatási miniszter szerint, ha országos járvány lesz, és egyre több iskolát kell bezárni, akkor meg kell hosszabbítani a tanévet.

Elképzelhetőnek tartja Hiller István oktatási miniszter, hogy meg kell hosszabbítani a tanévet az influenzajárvány miatt, mert a vírus olyan gyorsan terjed, hogy valószínűleg egyre több oktatási intézményt kell majd bezárni - írja a Népszava pénteki számában.

Csütörtökön egy fővárosi iskolát kellett bezárni influenzjárvány miatt. Megbetegedett a rákospalotai Meixner Általános Iskola tanulóinak több mint fele, ezért november 23-ig az intézményt zárva tartják. Az iskola 157 tanulójából 80 lett beteg, illetve 8 tanár is megfertőződöt, a fertőzöttektől vett mintákban kimutatták a H1N1 vírust.

Kedden zártak be először iskolát az influenzás megbetegedések magas száma miatt, akkor a szederkényi általános iskolában rendeltek el tanítási szünetet: 206 tanulóból 60 lett beteg. Az ÁNTSZ két gyerektől vett mintát, és mindkettőnél kimutatták a H1N1 vírust. Egy tanár és egy takarító is megbetegedett.

Szerdán rendeltek el egy hét tanítási szünetet a móri Perczel Mór szakképző iskolában, ahol a 430 gyerek 25-30 százaléka lett beteg. Az ÁNTSZ öt gyerektől vett mintát, néhányuknál valószínűnek tartották a H1N1 vírusfertőzést.

Szintén szerdán jelentették be, hogy a tiszti főorvos javaslata alapján a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan általános iskoláját is bezárják, miután 434 diák közül 143 hiányzott betegség miatt. A kényszerszünet november 23-ig tart.