új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bajnai egyetért Gulyással a múlt feltárásának szükségességében. "Magam is támogatom a mágnesszallagok mentését, a Kennedi-bizottság tevékenységét" - mondta. Tudomása szerint ma zárul le a mágnesszalagok adatainak lementése, sikerrel. A bizottság december 15-ig véglegesíti jelentését a szalagok tartalmáról. A törvénnyel kapcsolatban annyit mondott, hogy sok alkotmányos kérdést kell rendezni, de a következő hetekben négypárti törvényalkotást kezdeményez. Gulyás előremutatónak nevezte a mágnesszalagok lementésének sikerét, és köszönte, hogy a kormányfő egyeztetést kezdeményez a törvényjavaslatról.

  • A fideszes Cser-Palkovics András szokása szerint a sukorói ingatlanberuházásról kérdezte Bajnai Gordont. Állítása szerint a telekcserét már hivatalosan is az államra nézve előnytelennek minősítették. Majd hirtelen a magyarországi válságról kezdett beszélni, szerinte Bajnainak kormánybiztosként, miniszterként lett volna módja a válság hatásait enyhíteni, ha felhasználták volna a hétmilliárd eurós uniós forrást, amelynek szerinte csak öt százalékát használták fel.

  • Bajnai Gordon miniszterként valóban az uniós forrásokat tartotta alkalmasnak a válság hatásainak enyhítésére. Állítása szerint már kétmilliárd eurónyi forrást fizettek ki, ami közel harminc százalék, nem pedig öt, amit Cser-Palkovics állít. Emellett további forrásokat csoportosítottak át beruházások támogatására. Az uniós támogatásokat utólag fizetik ki, a kormány viszont negyven százalékos előleget finanszíroz.

  • Viszontválaszában Cser-Palkovics azt mondta, 2006-ban a szocialisták vitték válságba az országot. "A világgazdasági válságot nem mi csináltuk" - felelte Bajnai, majd a nemzetközi sajtó dícséreteit idézte. Amerikai elemzőcégek szerint a stabilizáció nyomán 2011-től négy százalékkal bővülhet a gazdaság.