Hibásan működnek az új traffipaxok

2009.12.29. 20:48
A próbaüzem alatt a rendőrség új traffipaxainak műholdas helymeghatározó rendszere többször téves adatokat adott meg, és a műserek bizonyításra alkalmatlan adatokat rögzítettek. A rendőrség szerint a hibák kijavíthatók, jelezték a problémákat a darabonkét négy és fél millióért vásárolt ötven új készülék gyártójának.

Rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok, gyakran téved az ötven új készülék az eljárás elindításához szükséges adatokban, közölte kedden az MTV Híradója.

A Híradó értesülései szerint az új traffipaxokról a próbaüzem alatt kiderült, hogy műholdas helymeghatározó rendszerük időnként téves adatot rögzít, és az eljárás megindításához szükséges adatok sem mindig jelennek meg a műszer kijelzőjén.

Az új, éjjel is látó lézeres sebességmérő berendezésnek elvben rögzítini kell a jármű rendszámát, a gyorshajtás pontos idejét és a helyszín koordinátáit. A műszert az ország több megyéjében, egyidőben tesztelik a rendőrök.

A rendőrök szerint az új traffipax hibái javíthatók, a próbaüzemet pedig nem állítják le. A berendezéseket a jövőben használó rendőrök képzése is folytatódik.

A próbaüzem alatt jelentkező hiányosságokat az ORFK már jelezte a gyártónak, és a cég ígéretet tett a hibák kijavítására, közölte a Híradó, hozzátéve, hogy a kft. vezetői a nyilvánosság előtti nyilatkozatot nem vállalták.

Az új traffipaxok darabja négy és fél millió forintba került, a rendőrség a berendezésektől minden eddiginél hatékonyabb fellépést remélt a gyorshajtók ellen.