Ödön
1 °C
11 °C

A fővárosi MDF fúrja az SZDSZ-t

2010.01.17. 13:11 Módosítva: 2010-01-17 13:11:45

Kiszivárgott az MDF budapesti elnökének, Lévai Zoltánnak a levele, amit a párt kerületi szervezeteinek vezetőihez címzett, és amiben kétségeit fejezi ki az MDF-SZDSZ együttműködésről. A Magyar Nemzetben megjelent levél szerint a két párt közti fővárosi megállapodás távolinak tűnik.

„Az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek a párt önállóságát, identitását veszélyeztetik, esetleges elfogadása esetén nem látjuk biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit, így számunkra az elfogadhatatlan” - olvasható Lévai Zoltán levelében.

A budapesti elnök megoldási javaslatot is ír, azt tanácsolja, hogy a párt kezdjen együttműködési lehetőségeket keresni civil szervezetekkel, egyesületekkel.

A levél nyilvánosságra hozatalára Lévai Zoltán közleményben reagált vasárnap délután, melyben hangsúlyozta, hogy nem akarja „kisiklatni az MDF politikáját”. „Egy tárgyalási folyamatnak mindig vannak csúcspontjai és hullámvölgyei, ez teljesen természetes. Mindazonáltal én továbbra is bizakodó vagyok az SZDSZ-szel folytatott megbeszéléseket illetően” - írja Lévai.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?