Szilvia
5 °C
16 °C

A redőnyök leszerelésére kényszerít az E.ON

2010.01.22. 10:15
Kétszáz nagyatádi családot szólított fel levélben az E.ON., hogy szereljék le az erkélyeken lévő redőnyöket. A gázszolgáltató azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben ezt nem teszik meg, kikapcsolják a fűtést, írta a Somogyi Hírlap.

Országszerte gyakori, hogy a társasházakban nemcsak az ablakokra, hanem az erkélyekre is redőnyt szereltetnek, ez nyáron árnyékot ad, télen pedig valamelyest javítja a lakás hőtartását, áll a Somogyi Hírlapban. Nagyatádon azonban az erkélyek lezárása szemet szúrt a gázszolgáltatónak: kétszáz családot szólított fel levélben az E.ON, hogy távolítsák el a redőnyöket az erkélyről, különben kizárják őket a szolgáltatásból. Április közepéig adtak határidőt.

A Somogyi Hírlap kérdésére, hogy miért csak a somogyi kisvárosban fontos a biztonságos fűtés, a szolgáltató és a hatóság képviselői azt a választ adták: Nagyatádról lakossági bejelentés érkezett hozzájuk, ezért kötelességük volt eljárni. Az újság úgy tudja: egy nagyatádi nő nézeteltérésbe keveredett egyik szomszédjával, és azért jelentette fel a szolgáltatónál, hogy ezzel álljon rajta bosszút. A haragosával együtt még kétszáz lakástulajdonost hozott kellemetlen helyzetbe.

Az érintett családok lakásában egyedi gázos fűtés van, és az egyik konvektor levegőztetése az erkélyen át történik. Ha a redőny miatt nem tud távozni az égéstermék, akkor felhalmozódhat, ami  balesetveszélyt jelent - indokolták a szakemberek a felszólítást. A cég szerint az sem biztos, hogy a redőnnyel spórolhatnak a fűtéssel. Bekövetkezhet az is, hogy az erkélyen kialakuló oxigénhiány miatt több gázt használ a fűtőtest.

Ugyanakkor, ha a szerelőnek sikerül is elérnie, hogy beengedjék a lakásba és kikapcsolja az erkélyre nyíló konvektort, a lakókat semmi nem akadályozza meg abban, hogy öt perccel később egy másik gázszerelővelb, bár szabálytalanul, de visszaköttessék, olvasható a megyei napilapban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?