Túlfizetéssel vádolja Páva a pécsi iskolákat

Ellenőrzést rendelt el Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere egyes önkormányzati intézményeknél, mert milliókkal többet fizettek bérekre, mint amennyit megengedhettek volna maguknak.

Azonnali belső ellenőrzést rendelt el a pécsi polgármester a város oktatási, illetve szociális intézményeiben, mivel azok jelentős része több millió, esetenként több tízmillió forinttal több bért fizetett ki, mint amennyire lehetőségük lett volna.

Az Integrált Szociális Intézményben 38, az 500. sz. Angster József Szakképző Iskolában 24, a Kisgyermek Szociális Intézményekben 23, a Megyervárosi Iskolában 21, míg a Pécsi Gyermekotthonban 10 millió forinttal többet költöttek el csak bérekre, mint amennyi a költségvetés szerint rendelkezésre állt. A többletköltségeket a városnak kell kifizetnie.

Számos más intézményben is volt túllépés, de mivel a tavalyi éves beszámolók még nem készültek el mindenhol, a lista nem végleges. Páva Zsolt, Pécs polgármestere ennek ellenére azonnali belső ellenőrzést rendelt el az érintett intézményekben, amire két hetet adott.

A vizsgálat során azt akarják kideríteni, miért és mennyire volt indokolt a pluszpénzek kifizetése. Az ellenőrök azt is nézik, hogy mennyire tartották be az intézményvezetők költségvetési kereteiket. A városvezetés szerint minden további ilyen esetet ellenőrök fognak vizsgálni.