Hangfelvétel a Magyarok Nyilai egyik tagjáról

2010.02.24. 20:49
Elege lett a Magyarok Nyilai tevékenységéből, ezért készített titokban hangfelvételeket a terrorizmussal kapcsolatba hozott csoport egy tagjának ismerőse. A hangfelvételek egy része az RTL híradó birtokába került, ezekből szerda este részleteket is közöltek.

Az RTL Klub Híradójának birtokába került az a hangfelvétel, amin az egyik gyanúsított elismeri, hogy a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet verte meg Csintalan Sándort és robbantott több politikus házánál. A kereskedelmi csatorna szerda esti híradójában több részletet is lejátszott a hangfelvételből. Ezen többek között azt mondja az ügy egyik gyanúsítottja: "Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvásynál, én lőttem a Hiller házára (...)".

A hangfelvételeket a híradó szerint egy bizonyos Benkő György készítette, aki évek óta ismerte az egyik gyanúsítottat. A hangfelvétel Benkő György kocsijában készült, aki éve óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak. Benkő azt mondja, az ismerőse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett.

Benkő György úgy tett, mintha maga is radikális lenne, de minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Benkőt bevonták az Ecsődi László szocialista képviselő ellen tervezett merényletbe, de ő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen. Ezután csapott le a rendőrség a csoport tagjaira.

Benkő György az RTL Híradónak azt mondta, "hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen. Azt, hogy szétverünk egy várost, embereket, rendőröket, civileket, autókat, bármit." Az RTL Híradó szerint a titokban készített felvétel a legfontosabb bizonyíték a Magyarok Nyilai néven ismert terrorizmussal vádolt csoport ellen.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 személy van előzetes letartóztatásban. Budaházyt azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési  képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.