Újabb négy gyanúsított a Magyarok Nyilai-ügyben

2009.10.15. 15:33
Két férfit és két nőt fogtak el a hatóságok a Magyarok Nyilai-ügyben. Egy nő és két férfi Molotov-koktélos támadásokat követett el, a másik nő Budaházy sofőrje volt. Már 16 személyt gyanúsítanak terrorizmussal.

Két férfit és két nőt vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrség segítségével 2009. október 13-án és 14-én. A gyanú szerint valamennyien a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű csoport tagjai. Az ügyészség szerint kettn részt vettek a társadalombiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítása előtt parlamenti képviselők megfélemlítését célzó kampányban. 2009. február 8-án több helyszínen összehangolt támadásokat követtek el parlamenti képviselők ellen.

A gyanú szerint az egyik őrizetbe vett nő 2008. február 4-én részt vett az egyik célpont, egy ceglédi országgyűlési képviselő lakásának felderítésében. Az egyik férfi gyanúsaított egy országgyűlési képviselő sarudi hétvégi házára dobott Molotov-koktélt társával 2008. február 8-án.

A másik két gyanúsított közül a férfi 2008. július 2-án a VIII. kerületi Magnum Szanunára dobott Molotov-koktélt. A szaunát elsősorban melegek látogatták.

A másik gyanúsított nő Budaházy Györgyöt szállította 2009. április 8-án arra a találkozóra, ahol a csoport vezetőjének tartott Budaházy utasításokat adott társainak több országgyűlési képviselő elleni, aznap éjszakára tervezett támadásokra.

A gyanúsítottak panaszt tettek az őrizetbe vétel és a gyanúsítás ellen, és megtagadták a vallomást.

Az ügyészség az őrizetbe vételek mellett egyesítette a több Molotov-koktélos támadás kapcsána a Nemzeti Nyomozó Irodánál indult ügyet a Magyarok Nyilai ügyében folytatott nyomozással, így immár a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja többek között a Magnum szauna elleni támadást, és Csintalan Sándor megveretését is.