Hangfelvétel készül a KRESZ-vizsgáról

2010.02.24. 08:46 Módosítva: 2010.02.24. 08:50
A napokban nyilvánosságra került jogosítványbotrány miatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság úgy döntött, hogy ezután hangfelvételt készítenek a KRESZ-vizsgákon. Így akarják kiszűrni, hogy csaló külföldi állampolgárok korrupt tolmácsok és oktatók segítségével Magyarországon jussanak jogosítványhoz.

Hangfelvétel készül mostantól a gépkocsivezetői szóbeli elméleti vizsgákon, hogy kiszűrjék az esetleges csalásokat - írja szerdai számában a Magyar Nemzet. Ezt a tanuló anyagához csatolják, és szükség esetén később ellenőrizni lehet - tette hozzá. Ha kiderül, hogy valaki bűncselekmény révén jutott jogosítványhoz, és erről jogerős bírósági döntés születik, akkor az engedélyt az okmányiroda visszavonja, a közlekedési hatóság pedig érvényteleníti.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője, Karancsi Zoltán elmondta: azután döntöttek erről, hogy a Magyar Nemzet feltárta: kétes körülmények között, két-háromezer euróért. tisztességtelen tolmácsok és oktatók segítségével tömegesen jutnak magyar jogosítványhoz többek között román állampolgárok. A hálózatot nemrég két román, a Magyarországon vizsgázók közé beépült fedett nyomozó buktatta le, az általuk felfedett bűnügy részleteiről a romániai Nemzeti Korrupcióellenes Ügyosztály tájékoztatta a Magyar Nemzetet.