LMP: még mindig nem teljesültek a 12 pont követelései

2010.03.15. 13:19
Az LMP faültetéssel emlékezett meg a március 15-i eseményekről. A fák saját 12 pontjukat szimbolizálják, ezek a szolidaritásről, a fenntarhatóságról és a demokráciáról szólnak.

Március 15. annak a jelképe, hogy az öröknek hitt viszonyok megváltoztathatóak, a szabályokat fel lehet rúgni, és lehet változtatni Magyarország sorsán, mondta Schiffer András, az LMP országos listájának vezetője a párt Teleki téren tartott ünnepi megemlékezésén, ahol közel 100 ember jelent meg. Idézte Teleki László gondolatát, aki azt mondta, a magyar haza sorsa attól függ, mennyire bánunk bőkezűen a jogkiosztásokkal a nemzetiségek felé.

Beszélt arról is, hogy bár Magyarországon 20 éve szabadság van, de még nem teljesült a 12 pont követelése, nincsenek felelős minisztériumok, nincs jogegyenlőség. Elmondta az LMP 12 pontját, ami a szolidaritás mellett a korrupció visszaszorítását, a fenntarthatóságot, az energiafüggetlenséget tűzi ki célul, valamint felszólít a demokráciába vetett bizalom helyreállítására.

A 12 pont szimbólumaként az LMP jelöltjei elültettek 12 fát. Jávor Benedek, az LMP budapesti listájának vezetője ültetés közben még kifejtette, hogy a 48-as forradalom a nemzeti önrendelkezés szempontjából maradandó eredményeket tudott elérni, de a szociális esélyegyenlőség még nem valósult meg. Azzal, hogy a Teleki térre szervezték az ünnepi megemlékezést, a szegényekre és hátrányos helyzetben élőkre akarták felhívni a figyelmet.