Megbüntették az ügyintézőt a hatszázmilliós baki miatt

2010.03.18. 09:41
Címvesztéssel és bércsökkentéssel büntették azt az ügyintézőt, aki eltévesztette a nagykanizsai nyomdaépület felújítására vonatkozó pályázat határidejét, írja a Zalai Hírlap.

A város tavaly novemberben jelentkezett a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett pályázatra, amelynek révén a belvárosban lévő egykori nyomdaépület felújítására és kulturális, turisztikai célú hasznosítására nyerhetett volna támogatást.

A kiíró Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség még novemberben hiánypótlási felhívást küldött a nagykanizsai önkormányzatnak, azonban az ügyintéző a kézhezvételtől számított tizenöt napot négy nappal elszámolta.

Hiába szerezték be a pályázati iroda munkatársai valamennyi hiányzó dokumentumot, azokat december 12. helyett csak 16-án adták postára, ezzel pedig lekésték a határidőt. Az elszámolt napok miatti tévedés helyrehozatala érdekében az önkormányzat méltányossági kérelemmel fordult a kiíróhoz, de a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az előírások miatt kénytelen volt elutasítani a kérést. A város hatszázmillió forinttól esett el.

A Zalai Hírlap Tuboly Marinna jegyzőtől is kért hivatalos tájékoztatást, ám az írásos válaszból csak annyi derült ki, hogy a fegyelmi tanács fegyelmi büntetést szabott ki, ami egyébként nem jogerős. A jegyzőnő azt is közölte: a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint az eljárásról további információ nem adható.