Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Pintér Sándor megvált biztonsági cégétől

2010.03.26. 18:22
Pintér Sándor volt belügyminiszter eladta a Civil Biztonsági Szolgálat (Civil) Zrt.-t, az új tulajdonos a Prostasia Zrt. lett. A cég tulajdonosa Kántor Tibor, aki a a Fidesz-kormány idején Simicska Lajos APEH-elnök helyettese volt.

A Prostasia Zrt. lett a Civil Biztonsági Szolgálat (Civil) Zrt. új tulajdonosa, közölte Civil Zrt. a honlapján pénteken. A Pintér Sándor volt belügyminiszter tulajdonát képező társaságot március 25-én vette meg a Prostasia Zrt., amelynek tulajdonosa, Kántor Tibor a Fidesz-kormány idején Simicska Lajos APEH-elnök helyettese volt.

A közlemény szerint a Prostasia Zrt. a vásárlással "a Civil Zrt. és a hozzá tartozó cégcsoport" tulajdonosa lett. Tasnádi László, a Civil Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a tulajdonosváltás nem jelent semmiféle változást a cégcsoport működésében. A vezérigazgató a vételárról nem kívánt részleteket közölni, miként a tulajdonosváltás okát firtató kérdést is elutasította azzal, hogy erről a Civil Zrt. volt tulajdonosát, Pintér Sándort személyesen kell megkérdezni.

Információink szerint a belügyi tárca élére egyik esélyesként számon tartott Pintér Sándorral korábban a Fidesz vezetése közölte, hogy ha miniszter akar lenni, akkor meg kell vállnia gazdasági érdekeltségeitől. A Civil Biztonsági Szolgálat belügyminiszterként ráadásul saját szakterületét érintő vállalkozás lett volna.

A Civil Biztonsági Szolgálat legutóbb az Eclipse botrány kirobbanásakor került be a hírekbe: a cég telephelyén zajló házkutatásról elsőként a HírTV számolt be, de a Fidesszel nyíltan szimpatizáló tévécsatorna először Pintér Sándor cégét hozta hírbe a rendőrségi akció kapcsán. Az ötmilliárdos csalással és adóelkerüléssel gyanúsított Eclipse egy telephelyen működik Pintér volt fő gazdasági érdekeltségével, és a cég egyik befolyásos posztján dolgozott lánya is.