Elektromos hiba miatt gyulladt ki Gyurcsányék háza

2010.04.01. 19:29 Módosítva: 2010.04.01. 19:30
A volt kormányfő a blogjában számolt be arról, hogy teljes felújítás vár a Szemlőhegy utcai házukra, miután vasárnap tűz ütött ki a szaunában.

A szauna villanykapcsolójából induló elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet Gyurcsányék házában, erről maga a volt kormányfő számolt be a blogjában.

Azt írja, hétfőn elkezdődött a kárfelmérés, a biztosítók felvették az első jegyzőkönyveket, több szakember dolgozik a kárelhárítás megtervezésén és majdani elkezdésén. A teljes helyreállítás hónapokat fog igénybe venni.

"Van, ahol a betonig vissza kell bontani mindent, de festés vár az egész házra, koromtól kell megtisztítani az összes bútort, függönyt, szőnyeget, vegytisztítás és mosás vár valamennyi ruhára. (...) Tegnap éjjel már otthon aludtunk" - olvasható a bejegyzésben.

Gyurcsány kitér arra, hogy "barátok, ismerősök sokasága írt sms-t és telefonált, felhívtak politikustársak, köztük Bajnai miniszterelnök úr is".

A Szemlőhegy utcai ház szaunájában vasárnap kora este ütött ki tűz. Az oltásban a volt miniszterelnök fia, Bálint is részt vett, "felnőtteket megszégyenítő bátorsággal és határozottsággal tette a dolgát, az első perctől mentette a házban maradottakat, a kisebb gyerekeket, a vendégeket" - írja a politikus.