Gyanús szerződéseket találtak az ORFK-n is

2010.04.13. 08:57
Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettesek ellen az ORFK gazdasági főigazgatósága egyes szerződéseivel összefüggésben. Az országos rendőrfőkapitány ellen e-mailben tett feljelentés ügyében feljelentés-kiegészítést rendeltek el. Bennfentesek összefüggést sejtenek a két ügy között, olvasható a Népszabadságban.

Bencze József altábornagy feljelentése nyomán hétfőn nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség az ORFK gazdasági főigazgatósága által kötött egyes megbízási és vállalkozási szerződésekkel összefüggésben - tudta meg a Népszabadság Fazekas Gézától, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől.

Az országos rendőrfőkapitány azt követően tett feljelentést az ügyészségen, hogy az ORFK belső ellenőrzési szolgálata a főkapitány által elrendelt vizsgálatról készült összefoglaló jelentésében több szabálytalanságot tárt fel egyes szerződésekkel kapcsolatban, illetve többet előnytelennek ítélt a rendőrség szempontjából.

A lap úgy tudja, a belső ellenőrzés rábukkant két szerződésre, amelyet ugyanazzal a céggel kötöttek meg, és amelynek a teljesítése címén a vállalkozás ugyanazt az a dokumentációt kétszer is megpróbálta eladni az ORFK-nak. Miután erre fény derült, a rendőrség a második teljesítés díját visszafizettette a céggel.

A Népszabadság értesülései szerint a rendőrségen "fű alatt" már terjed Bencze József főkapitány és más rendőri vezetők illegálisan lemásolt menetlevelei, de nem zárható ki, hogy más dokumentumok is közkinccsé válnak az elkövetkező napokban, hetekben.