Átadták a moszkvai ingatlanpanama nyomozati iratait

2010.05.03. 15:35
A Nemzetbiztonsági Iroda megerősítette, hogy valóban átadták a moszkvai magyar ingatlan eladásának nyomozásához szükséges dokumentumokat.

"A Nemzetbiztonsági Hivatal valóban átadta a rendelkezésére álló releváns információkat a nyomozó hatóságnak a korábban magyar tulajdonban volt moszkvai ingatlan eladásával kapcsolatban" - közölte az iroda magát megnevezni nem kívánó illetékese.

Az átadott információkat a Nemzetbiztonsági Hivatal a törvények legszigorúbb betartásával gyűjtötte össze, tette hozzá a név nélkül nyilatkozó forrás.

A moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítése ügyében már tavaly novemberben megkezdte a nyomozást az ügyészség. "Az ügyről további részleteket a Nemzetbiztonsági Hivatal nem kíván közölni" - olvasható a közleményben, amely a Magyar Nemzet hétfői cikkére reagált.

A lap titkosszolgálati és külügyminisztériumi dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy legalább tízmilliárd forintos kára származhatott a magyar államnak a moszkvai kereskedelmi képviselet bűncselekménygyanús értékesítése miatt.

A szerződést Horváthné Fekszi Márta volt külügyi kabinetvezető (jelenleg Magyarország ENSZ nagykövete) és Faller Jenő külügyi államtitkár írták alá, még Göncz Kinga minisztersége (most MSZP-s EP-képviselő) idején.