2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00 ÉLŐ
Ausztria 0
Franciaország 0

Fontosabb részletek
  • Mi lesz ma a parlamentben?
  • A Fidesz kétszáz fősre csökkentené a parlament létszámát.
  • A Fidesz megalkotja a miniszterelnök-helyettes intézményét és csökkenti a minisztériumok létszámát.
  • A részletes vita kedden fejeződik be, jövő hét kedden már szavaznak a képviselők.
  • Még ma elfogadhatják Orbán nyilatkozattervezetét a nemzeti együttműködés rendszeréről.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Navracsics Tibor leendő tényleges miniszterelnök életében is új korszak kezdődik.

    Navracsics az elnök előtti pulpitusról ismerteti az alkotmánymódosításra, illetve a minisztériumok és államtitkárok besorolására vonatkozó fideszes törvényjavaslatokat. Már az elején új korszakot emlegetett, melynek része az is, hogy az állam a jövőben ne akadályozza a polgárok életét. "Új politikai korszakot kell kezdenünk, be kell terjesztenünk azokat a törvényeket, amelyek jelzik, hogy az új többség milyen irányban, milyen elvek mentén képzeli el Magyarország jövőjét". A cél egy olyan állam, amely egyszerre szolgálja a polgárok jólétét és a tartós növekedést.

  • Ó, az első nyelvbotlás. Lehet, hogy mégsem lesz olyan nagy házelnök Schmittből?

    Bár Schmitt Pál letiborozta Répássy Róbertet, ez nem akadályozza, hogy megkezdődhessen az alkotmánymódosítás vitája. A javaslatot Navracsics Tibor ismerteti a Fidesz részéről.

  • Nagy elnök lesz Schmitt Pálból már látjuk, lehet, hogy lesz akkora, mint Szabad György és Katona Béla együttvéve. Tényleg, azt tudták, hogy a rendszerváltás utáni első parlament házelnöke maga Göncz Árpád volt?

    Először nyithat meg parlamenti ülést házelnökként Schmitt Pál. Az ülés nyitásaként együttérzését fejezte ki a rendkívüli időjárás károsultjainak, egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik segítenek a mentésben és a védekezésben. Az összes frakció megtapsolta.

    03
    Fotók: Huszti István
  • Itt Hagyó, ott Maszalijev. Nem jó manapság baloldali politikusnak lenni.

    Két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték a kirgiz kommunista párt vezetőjét az országban kitört legutóbbi zavargásokkal összefüggésben - közölte hétfőn a párt egyik illetékese.

    Iszhak Maszalijevet a múlt héten fogták el a biskeki repülőtéren, amikor hazatért Moszkvából. Akkor a kirgiz illetékesek azt mondták, hogy a pártvezetőt a 89 halálos áldozatot követelő április 7-i zavargásokkal összefüggésben hallgatták ki.

    (MTI)

  • Ha kidobják az ajtón, bemászik az ablakon.

    Bár képviselőjelöltként elbukott, érdeklődőként beült az új parlament első munkanapjára Király Zoltán. "Szabadságot vettem ki és bejöttem" - mondta kérdésünkre Király, aki a választásokon az MDF jelöltjeként próbálkozott.

  • Kíváncsian várjuk, ki követi Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki székében. Ha egyáltalán követi valaki. Úgy tudjuk, Schmitt nem szívesen válna meg ettől a poszttól, egyszerűen nem az a típus, aki szívesen válik meg bármitől. Ennek szemléltetésére álljanak itt tisztségei>>>

    Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke váltja az Európai Parlamentben a magyar Országgyűlés elnökévé választott Schmitt Pált.

    A végső döntést erről a Fidesz elnöksége hozta.

    (MTI)

  • Végre valódi kérdésekről szól a politika.

    Az új parlament fizikai értelemben legnagyobb képviselője, a jobbikos tévészékház-ostromló Zagyva György péntek után hétfőn is Martens bakancsot húzott bocskaijához. Pénteken kérdésünkre azt felelte, "megmondom őszintén, cipő nélkül jöttem fel Pestre". Úgy látszik, a hétvégén nem volt alkalma cipőt szereznie.

  • Roald Amundsen, James Cook, Vasco Núñez de Balboa nyomdokain az LMP.

    Az új képviselők még mindig csak ismerkednek a Parlament épületével, az LMP frakciója például az alagsori menzát fedezte fel, ahol ma például 490 forintból is meg lehetett ebédelni (bakonyi betyárleves, császármorzsa). A frakció tagjai fegyelmezetten ültek egy hosszú asztalnál, de csak 14-en. Schiffer András frakcióvezető hiánya feltűnt, a másik hiányzót nem sikerült azonosítanunk.

  • cikkünk a témában:

    A rendőrök titokban figyelték Hagyót

    Hiába is keressük, ő már nem lesz ott ebben a parlamentben.

    A rendőrök tartottak Hagyó Miklós esetleges szökésétől, ezért az előző héten mentelmi jogának felfüggesztéséig titokban megfigyelték a volt főpolgármester-helyettest. Horváth Évát, a politikus volt szóvivőjét vasárnap este szívproblémákkal kórházba szállították, de kivizsgálás után visszaengedték a büntetés-végrehajtási intézetbe. Hagyó és társai előzetes letartóztatását hétfőn indítványozza az ügyészség.

  • cikkünk a témában:

    Alkotmánymódosítással kezd az új parlament

    A DeDi elemzője köszönti önöket a mai parlamenti ülésen. Nézzük át, mi várható mára. Az biztos, hoyg maratoni ülésre kell készülnünk, 10-nél előbb nem végzünk. Mi már be is szereztük a legújabb Politikatudományi Szemlét, hogy az unalmasabb részeknél legyen mit olvasgatnunk.

    A Fidesz kétszáz fősre csökkentené a parlament létszámát, megalkotná a miniszterelnök-helyettes intézményét és csökkentené a minisztériumok létszámát, ezért rögtön az első parlamenti munkanapon hozzányúlnának az alkotmányhoz. Kedd estére már a részletes vitát is lezárnák, így a jövő héten már dönthetnének is a javaslatról. És elfogadhatják Orbán nyilatkozattervezetét a nemzeti együttműködés rendszeréről, akármi is legyen az.