Újra megnyitották az M6-ost Tolnában

2010.05.31. 09:14 Módosítva: 2010.05.31. 14:37
Délután kettő előtt újra megnyitották az M6-os vasárnap lezárt szakaszát, amit a 126-os kilométernél azért kellett lezárni, mert alámosta a víz és beszakadt a leállósáv. Jelenleg mindkét irányban egy sávon haladhat a forgalom.

Feloldották a teljes útzárt az M6 autópálya tengelici és tolnai csomópontjai között, jelenleg egy sávon haladhat a forgalom mind két irányban.

A szakemberek délelőtt mérték fel a pálya állapotát, és az autópálya biztonságossá tétele után, az előzősávokban sebesség korlátozás mellett 13:55-kor mindkét irányban megindulhatott a forgalom.

Vasárnap délután jégeső, majd özönvízszerű eső esett egy rövid szakaszon. A környező földeken összegyűlt esővizet a vízelvezető rendszer nem tudta elvinni, alámosta a sztráda jobbpályáját. A 126-os kilométer-szelvénynél egy vadátjáró alatt leszakadt a leállósávból körülbelül tíz négyzetméternyi burkolat.

Vasánap baleset is történt itt a Budapest felé vezető oldalon. Egy autó megcsúszott egy vízátfolyáson, majd összesen négy autó ütközött. Az autók nem egymással ütköztek, hanem egymás utáncsapódtak a szalagkorlátnak. Az autópályát vasárnap a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták Tengelicnél.

A forgalmat a régi 6-os útra terelték, de itt sem zavartalan a közlekedés: Dunaszentgyörgy és Szekszárd között a 122 km-szelvénynél 25 centiméteres víz borítja az utat, ezért azt lezárták, és itt is kerülniük kell az autósoknak. A közútkezelő munkagépekkel igyekezett felszabadítani az utat, de a markolók megsüllyedtek, így nem sikerült elvezetni a vizet, sarat. A rendőrség ezért továbbra is eltereli a forgalmat Dunaszentgyörgyön át Fadd felé várhatóan hétfő reggelig.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport