Most már tényleg megújul az MSZP

2010.06.26. 15:25
Mesterházy Attilán kívül más személyeket is jelöltek az MSZP elnöki posztjára, mondta Simon Gábor a tisztújító kongresszust előkészítő választmányi ülés után Budapesten. A választmányi elnök hozzátette, az érintetteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy vállalják-e a jelölést, és eddig csak Mesterházy jelezte ezt.

Az MSZP július 10-i, egynapos kongresszusának előkészületeiről egyeztettek a párt választmányának szombat délelőtti ülésén. Az egyik legfontosabb téma a tisztújítás kérdése, ami Simon Gábor szerint emblematikusan is az első lépése az MSZP megújításának.

Szó lesz a kongresszuson az ellenzéki stratégia meghatározásáról, illetve a párt megújulásáról, ami tartalmi, szervezeti kérdéseket jelent.

A tisztújítással kapcsolatban a választmányi elnök arról beszélt, hogy az elmúlt napokban 1650 jelölés érkezett összesen 150 személyre. A jelölőbizottság szombaton és jövő szerdán hallgatja meg az érintetteket, ezután tesznek javaslatot.

A pártelnöki posztra Mesterházy Attilán kívül másokat is jelöltek, de egyelőre nem tudni, kiket. Nekik még nyilatkozniuk kell arról, hogy vállalják-e a jelölést. Egyelőre Mesterházy Attila az, aki kapott jelölést, és jelezte, hogy vállalja is.

Simon Gábor beszélt még arról: a választmány elfogadta, hogy nem engedik Károlyi Mihály fővárosi szobrának ledöntését, mert kiállnak az első magyar köztársasági elnök által képviselt eszmék mellett.