Az MSZP is lemondana a tűzijátékról

2010.06.30. 10:28 Módosítva: 2010.06.30. 10:48
Az ellenzéki szocialisták eseti árvízbizottságot hoznának létre, az augusztus 20-i tűzijátékról is lemondanának a károsultak javára.

Az MSZP egy eseti bizottság felállítását kezdeményezi az árvíz utáni újjáépítés, helyreállítás, kártérítés és kárenyhítés figyelemmel kísérésére.

A párt elnöke levélben kérte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől, hogy a kormány haladéktalanul döntsön az augusztus 20-i tűzijátékra szánt összeg átcsoportosításáról az árvízkárosultak megsegítésére.

Nyakó István szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy az eseti bizottságról szóló határozati javaslatukat támogatják majd a kormánypártok.

Emlékeztetett arra, hogy nemrégiben az újkori Magyar Köztársaság legnagyobb természeti katasztrófáját élte át az ország.

A sajtótájékoztatón kiosztották Lendvai Ildikó Navracsics Tibornak írt levelét, amelyben a szocialista pártelnök azzal indokolta az árvízkárosultak támogatására vonatkozó kérésüket: most minden más szempontot megelőz az a szándék, hogy segítsenek az önhibájukon kívül kárt szenvedőkön, és ne csak szavakkal, hanem tettekkel is kimutassák szolidaritásukat.

Szerdára meghaladta a 237 ezret azoknak a száma, akik csatlakoztak a Facebookon meghirdetett civil kezdeményezéshez, ennyien mondanának le a tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára.