Ősszel feltámad a Magyar Állandó Értekezlet

2010.07.15. 12:12 Módosítva: 2010.07.15. 12:12
Átvilágítják a határon túlra irányuló támogatási rendszert, egyelőre teljes a káosz, átláthatóbb rendszert és nyilvántartást szeretnének, mondta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Van a Szülőföld Alap és vannak különböző költségvetési fejezetek, ezek között átcsoportosítanak összegeket. Van, aki kap normatív támogatást, miközben máshonnan tízszer annyi összegre kell pályáznia, hogy a működését biztosítani tudja, mondta a Duna TV-nek Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

"A határon túlra menő támogatások nagy része a nemzetpolitikai államtitkárságnál található - ezeket szeretnék egyetlen alapba összevonni. Ezen túl az egyes tárcáknál is vannak határon túlra fordítható összegek. Erre szükség is van, hiszen az egyes tárcáknál van meg az adott területre szükséges szaktudás" - közölte Répás Zsuzsanna.

A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) összehívásának folyamatával kapcsolatban azt mondta: szeretnék, ha minél hamarabb, még az ősz elején összeülhetne a MÁÉRT.

Már elküldték a leveleket azoknak a szervezeteknek, amelyek valaha is részt vettek a MÁÉRT munkájában, melyben véleményüket kérik a magyar kormány és a határon túli szervezetek együttműködésének struktúrájáról.