Vádat emeltek Stadler József ellen

2010.07.20. 13:27
Az egykori milliárdos vállalkozó ellen visszaeső adócsalóként emelnek vádat, szabadulása után alapított ruhaboltjába ugyanis fiktív számlákat fogadott be, a ruhák nagy részét pedig számla nélkül szerezte be, hogy ne kelljen áfá-t fizetnie utánuk.
stadler jozsef 02

Különös visszaesőként, folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt vádat emelt kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Stadler József ellen.

A vádirat szerint a korábban csalás miatt börtönbe került Stadler a szabadulása után nyitott ruhaboltjába az áruk jelentős részét számla nélkül szerezte be, illetve nagy értékű - 151 millió forintról kiállított - fiktív számlákat fogadott be vállalkozása, hogy így bújjon ki az áfa-fizetés alól.

A juhászból milliárdos vállalkozóvá lett akasztói férfi 5 és fél éve szabadult feltételesen a börtönből, ahol adó- és áfacsalás miatt töltötte négy és fél éves fegyházbüntetését.

Mivel a feltételesen szabadult Stadler saját nevére nem alapíthatott cégeket, a bizniszbe bevont két üzlettársát is adócsalással vádolja az főügyészség. Stadler és társai egyelőre szabadlábon védekezhetnek.