Rogán mégsem lesz Tarlós helyettese

2010.08.12. 14:15 Módosítva: 2010.08.12. 15:15
Pár héttel azután, hogy felmerült, pozíciót vált, Rogán Antal csütörtökön bejelentette, hogy ismét belvárosi polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választásokon.
rogán D  TT20100523515

Rogán Antal csütörtökön délután jelentette be, hogy mégsem cseréli le a belvárosi önkormányzat vezetését egy főpolgármester-helyettesi posztra.

Rogán a régebbi ígéreteihez híven úgy döntött, hogy marad az V. kerület élén, ha a választók is úgy döntenek az október 3-i önkormányzati választáson.

Pár hete merült fel, hogy Rogán lehet a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, Tarlós Istvánnak a helyettese az önkormányzati választások után, ha azt a kormánypárt jelöltje nyeri meg. A lapértesülések arról is szóltak, hogy a párt álláspontja miatt Rogánnak ebben az esetben fel kellene adnia az V. kerületi polgármesteri széket, ahol már két ciklus óta politizál.

A belvárosi polgármester óvatosan kommentálta az értesüléseket. Megtisztelőnek nevezte a felkérést, de belső egyeztetésekre hivatkozva nem közölte eddig végleges döntését, valamint azt is mondta: erről a Fidesz elnökségének és Orbán Viktornak kell döntenie.