Pintér 4500 új rendőrt ígér

2010.09.24. 13:23
A rendőrség megerősítésének üzenetével kampányolt Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármesterjelölt mellett Pintér Sándor belügyminiszter. 2012-ig 4500 új rendőrt ígért.

2012 júniusáig 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát, jelentette be pénteken Pintér Sándor belügyminiszter. A fluktuációt is figyelembe véve így 3500 fővel növekedhet az összlétszám. A rendőri jelenlétet vidéken is erősíteni fogják, így "az országban nagyobb lesz a közrend és a biztonság".

Pintér szerint a rendőrség legnagyobb feladata ugyanakkor a korrupció elleni harc. Ehhez a rendőrségnél is "tisztulási folyamatra van szükség".

A belügyminiszter mindezt józsefvárosi kampánylátogatásán mondta el. Pintér a kerület fideszes polgármesterével, Kocsis Mátéval járta be a környéket. Szót ejtettek a hajléktalanokról is. Kocsis szerint a kerület "túlvállalta magát" a probléma kezelésében. Pintér szerint "kevés a tüneti kezelés, meg kell keresni a probléma gyökerét, hogy például miért kerültek ide a hajléktalanok, milyen problémát okoznak".

Szerinte a kérdést jogi úton is kezelni kell, a belügyminisztérium be is nyújtotta törvényjavaslatát, amely alapján az önkormányzatok kitilthatnák a közterületekről a hajléktalanokat.