Papcsák rögtön belekezdett a zuglói átvilágításába

2010.10.06. 15:46
Kedden reggel, még magánemberként hívta raportra a XIV. kerületi önkormányzat főosztályvezetőit Papcsák Ferenc, elszámoltatási kormánybiztos. A vasárnap megválasztott új zuglói polgármester beiktatása előtt listával ment a kerületi vagyonkezelőhöz is, ahonnan szinte minden elképzelhető dokumentumra bejelentette igényét.

A választás utáni első munkanap első munkaóráiban elszámoltatással kezdte tevékenységét a XIV. kerületi megválasztott polgármestere, Papcsák Ferenc.

A kormányzati és országos gazdasági ügyek elszámoltatásával megbízott kormánybiztos az önkormányzat középvezetőinél is az előző vezetés ügyeit firtatta. Az Index információi szerint Papcsák teljes átvilágításba kezdett a zuglói városházán, és raportra hívta az önkormányzat főosztályvezetőit, valamint a volt polgármester titkárságát.

Az 51 százalékkal megválasztott, országgyűlési képviselői mandátumot is betöltő Papcsák egyelőre csak magánemberként indíthatta el a gyors akcióját, hiszen kedden (a hétfő a választás miatt munkaszüneti nap volt az önkormányzatokban) még a választási eredmények jogorvoslati ideje sem járt le, hivatali esküjét még nem tehette le.

Magánemberként fordult a kormánybiztos a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezetéséhez is, ahonnan egy hosszú lista alapján kérte szerződéseit.

Papcsák júliusban kormánybiztosi tevékenységét is listázással kezdte. Akkor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő küldött a nevében levelet az állami tulajdonú cégek vezetőinek, hogy szolgáltassanak adatokat a levél mellékletében felsorolt 85 cégről: szerződtek-e velük, ha igen, mikor és mennyit fizettek nekik.