A Fidesz buktatta meg Papcsák emberét

2010.10.13. 12:23 Módosítva: 2010.10.13. 12:26
A zuglói önkormányzat 15 újonnan megválasztott fideszes képviselőjének többsége kedden nemmel szavazott Papcsák Ferenc alpolgármester-jelöltjére. Papcsák saját korábbi kampányfőnökét akarta behozni a kerület vezetésébe, de terve nem aratott sikert a helyi Fideszben.

Szavazási buktával kezdte első polgármesteri ciklusát a zuglói képviselő-testület alakuló ülésén az elszámoltatási kormánybiztos.

Az Index információi szerint a XIV. kerületi önkormányzat Fidesz-frakciójának mintegy kétharmada szegült szembe Papcsák Ferenc akaratával. A kerületi párttagok megelégelték, hogy a kívülről hozott polgármester alpolgármesterét is Zuglón kívülről választotta magának. Papcsák korábbi kampányfőnökét  javasolta általános helyettesének. Kovács Balázs eddig a XVI. kerületben volt képviselő. A helyiek feltételezése szerint Papcsák azért akarta maga mellé ültetni bizalmi emberét, mert az országgyűlési, kormánybiztosi és több felügyelőbizottsági munkája mellett a kerületre nem sok ideje maradna.

Úgy tudjuk, Kovácsot a keddi szavazáson Papcsák mellett összesen hat képviselő támogatta.

Papcsák Ferenc ellenlépésként visszavonta a rendes napirendként szereplő bizottsági helyek elosztására tett javaslatát, amit feltételezhetően a szavazás által átrajzolt erővonalaknak megfelelően kíván módosítani. A visszavont előterjesztésben Papcsák főként Fidesz-tagokkal töltötte volna fel a bizottsági helyeket, de a szakadás miatt elképzelhető, hogy akár a kompenzációs listán bejutott szocialistáknak is kénytelen lesz pozíciókat juttatni egy új támogatási rendszer kiépítése érdekében.