no

A Híd nélkül ül össze a Máért

2010.11.02. 12:25

Összehívja a magyar kormány a Magyar Állandó Értekezletet (Máért), a hatéves szünet után pénteken a Parlamentben rendezendő tanácskozás témái között az oktatási-nevelési támogatás és a státusztörvény módosítása szerepel.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a Máért programját a határon túli szervezetektől beérkezett vélemények alapján állították össze.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes  és  Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára

A szlovákiai Híd-Most nem kapott meghívást a Máértre, mert – a meghívott a határon túli magyar szervezetek véleményével összhangban – a tanácskozást legitim magyar szervezetek fórumának tekintik. A Híd-Mosttal – amely többször deklarálta, hogy nem magyar pártnak, hanem vegyes pártnak tekinti magát – ugyanakkor korrekt, partneri viszonyra törekednek, fűzte hozzá Semjén Zsolt.

Szeptember végén a Pozsonyban hivatalos látogatáson tartózkodó Kövér László házelnök sem találkozott a Híddal, csak a júniusi parlamenti választáson súlyos vereséget szenvedett, a parlamentből kiszorult MKP vezetőivel.