új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kövér László a már szokásosnak számító tízperces késéssel nyitotta meg a parlament hétfői ülését. Bejelentette, hogy a Jobbik kizárta frakciójából Pősze Lajost, aki függetlenként folytatja munkáját. A hírt néhány fideszes képviselő megtapsolta.

  • A hétfői ötödik interpelláció igazi különlegesség lesz, egy független képviselő, Ivády Gábor szólal fel a mátrai szénerőmű ügyében. Hatodikként az állandó interpellálók egyike, a szocialista Tukacs István "egy parlamenti határozat margójára" címmel szólal fel. Az utolsó interpelláló párttársa, Molnár Csaba lesz, aki szerint a kormány átveri Európát.

  • A nap első interpellálója a szocialista Mandur László lesz, aki az iránt érdeklődik, hogy "miért tettestárs a kormány a magyar média pártállamosításában". Másodikként a fideszes Gruber Attila öninterpellálja a külügyminisztert az elmúlt nyolc év "esetleges kormányzati visszaélései" tárgyában. Harmadik felszólalóként a jobbikos Bertha Szilvia érdeklődik a békés társadalmi együtéllés megvalósulásáról, negyedikként az elempés Szabó Rebeka a kolontári mezőgazdasági rekultiváció és a helyi gazdaság fejlesztésének összefüggéseiről.

  • Kormánypárti felszólalással kezdődik hétfőn a parlament ülése, a fideszes Dankó Béla napirend előtti felszólalásban érdeklődik, hogy a kormány felkészült-e a tavasszal várható katasztrofális belvízhelyzetre. Másodikként a jobbikos Kepli Lajos beszél elszámoltatásról annak kapcsán, hogy feláll a vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső parlamenti bizottság. Harmadikként a kereszténydemokrata Lukács Tamás beszél majd "a sortüzek és az előző diktatúra kérdéséről", majd az elempés Dorosz Dávid a rendőrség helyzetéről. Utolsóként a szocialista Tóbiás József szólal fel napirend előtt, témája a hiteles gazdaságpolitika.

  • Pősze Lajost kizárták a Jobbik frakciójából

    Hétfőtöl eggyel kevesebb képviselő ül majd a Jobbik parlamenti frakciójában, mert a párt vezetése kizárta a magyar gárdával vitába keveredő Pősze Lajost. A hivatalos indoklás szerint Pősze "az elmúlt időszakban eltávolodott a párt irányvonalától, munkája során nem törekedett az együttműködésre, amely mostanra lehetetlenné tette a további közös tevékenységet a Jobbik programjának végrehajtása és szavazóinak képviselete vonatkozásában". Pősze szerint valójában az történt, hogy a pártvezetés nem tolerálta, hogy ő nem tűri a pártvezetést jellemző primitívséget.

    Fotók: Huszti István
    Fotók: Huszti István
  • Ösztökével terelik az államhoz a magánnyugdíjvagyont

    Hétfőn elfogadják a törvényt, amit a kormány nyugdíjreformnak nevez. A vagyont az önkéntesség látszatát keltve államosítják, aki marad a magánpénztárban, lemondhat állami nyugdíjáról. Elfogadják a Költségvetési Tanácsot a gyakorlatban is megsemmisítő törvényjavaslatot is. Szavaznak az önkormányzati törvény módosításáról, a nagyvárosoknak több aljegyzője is lehet. Kedden pedig újra megnyitják a jövő évi költségvetés részletes vitáját.