Garaba Imre gyorsan befejezte politikai pályafutását

2010.12.16. 14:51 Módosítva: 2010.12.16. 14:51
Két hónappal az önkormányzati választási győzelem után visszaadta mandátumát a Fidesz színekben indult Garaba Imre. A Honvéd egykori válogatott focistája képviselőként egyetlen - kétségtelenül viharos - testületi ülésen vett rész a zuglói önkormányzatban.
garaba

Az Index információi szerint Papcsák Ferenc XIV. kerületi polgármester a szerdai testületi ülésen bejelentette, hogy Garaba Imre fideszes önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról.

A bejelentésnél a Budapesti Honvéd egykori középhátvédje nem volt jelen.

Garaba Imre az utóbbi két hónapban folyamatosan hiányzott a testületi ülésekről, ezalatt képviselőtársainak sem jelezte, mik a szándékai mandátumával. Az egykori válogatott labdarúgó az első ülésre ment el, ám akkor komoly összecsapás alakult ki a zuglói fideszesek és a polgármester között, aki korábbi kampányfőnökét, Kovács Balázst, korábbi XVI. kerületi képviselőt javasolta alpolgármesternek. Az összecsapás első körében a testület nyert, leszavazta Kovács kinevezését, ám a Fideszben hamarosan meggyőzték a renegát képviselőket, és a következő ülésen az újraszavazásnál már megvolt a szükséges támogatás.

Garaba Imrét kerestük, de felesége azt mondta, mostanában biztos nem kíván nyilatkozni.

Garaba 1986-ban, a Magyarország - Brazília válogatott labdarúgó mérkőzésen
Garaba 1986-ban, a Magyarország - Brazília válogatott labdarúgó mérkőzésen

Az önkormányzati választás előtt, jelöltként azt mondta az Indexnek, hogy a képviselőséggel elsősorban a kerület sportéletének fellendítése a célja. „A zuglói gyerekeket szeretném segíteni, láttam, hogy milyen rossz körülmények között kénytelenek sportolni a Tatai úton. De ez nem azt jelenti persze, hogy megválasztásom esetén csak a focistákat támogatnám, más sportágakat is segítenék.” – mondta, amikor azt is elárulta, hogy a magyar foci jövőjét illetően nem osztja Orbán Viktor optimizmusát.

Garabát a XIV. kerület 1. egyéni választókerületében 47 százalékos támogatással választották meg októberben. Lemondása miatt a választókerületben időközi választás lesz.