Visszalép a csornai MSZP-s jelölt

2010.10.01. 22:51
Visszalép Csorna szocialista polgármesterjelöltje; Balogh Csaba és az MSZP helyi szervezete a döntést azzal indokolta: nem kívánnak asszisztálni ahhoz, hogy a "politikai alvilág" jusson hatalomra a településen.

Az MSZP csornai szervezete az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet tagjai és párt polgármesterjelöltje megdöbbenéssel értesült Aller Imre kónyi polgármesterjelölt megzsarolásának tervezéséről.

"A nyilvánosságra került hangfelvételen a Fidesz által támogatott kónyi jelöltek többször is hivatkoztak arra, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, a Fidesz csornai polgármesterjelöltje támogatja őket aljas szándékukban" - közölték. Hozzátették: "a zsarolást tervezők és Gyopáros Alpár lebuktak, de az egészet egyszerűen letagadták".

A közlemény szerint Balogh Csaba szocialista polgármesterjelölt elutasítja ezt a fajta magatartást, ezért a visszalépés mellett döntött. Döntésével a pártszervezet egyetértett, s azt sajnálattal elfogadta. Balogh Csaba választókerületében mint egyéni képviselő továbbra is számít a szavazók támogatására. A stop.hu portálon vasárnap megjelent cikkhez csatolt hangfelvételen egy helyi - az oldal szerint fideszes - polgármesterjelölt és a helyi képviselőjelöltek megbeszélésen az hangzott el: "a mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármesterjelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat."

Az MTI-hez akkor eljuttatott közleményében a kónyi önkormányzati választás két érintett jelöltje azt írta: az önkormányzat működésében "általunk észlelt valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívnunk a figyelmet". Ágoston Tamás és Németh Marica leszögezte, hogy a vizsgálat kezdeményezésével és lefolytatásával kapcsolatban sem Gyopáros Alpárt, sem Áder Jánost nem keresték meg, és nevük említését ebben az összefüggésben sajnálatosnak tartják, ezért megkövetik őket.