Egy hét alatt 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz-KDNP

2010.02.17. 11:40 Módosítva: 2010.02.17. 11:42
Eddig mintegy 850 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz-KDNP országosan - jelentette be Nyitrai Zsolt. A Fidesz operatív igazgatója azt is mondta: céljuk a kétmillió összegyűjtése, de nem szeretnének számháborúba bocsátkozni, hanem minél több emberrel találkozni az ajánlási időszakban.

A Fidesz egy hét alatt 850 ajánlószelvényt gyűjtött. Az ajánlószelvényeket február 8-án kezdték el postázni. A párt jelöltjei az ajánlószelvényeket eddig még nem adták le a helyi választási irodákban.

A Fidesz-KDNP célkitűzése kétmillió darab ajánlószelvény összegyűjtése. Ezzel kapcsolatban Nyitrai Zsolt megjegyezte, nem szeretnének számháborúba, versenybe bocsátkozni, a céljuk az, hogy minél több emberrel találkozzanak az ajánlószelvény-gyűjtés március 19-ig tartó időszakában.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint nagyon sokan személyesen viszik be az ajánlószelvényüket a Fidesz választókerületi irodáiba, és érezhetően sokan vannak azok is, akik az interneten keresztül jelezték, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatnák ajánlószelvényükkel.

A politikus szólt arról is, hogy az ország szinte mindegyik választókerületében voltak olyan tapasztalataik, hogy "álfideszesek" - a választókat megtévesztve, a Fidesz nevével visszaélve - ajánlószelvény-gyűjtéssel próbálkoznak.

Az MTI azon kérdésére, hogy eddig hány feljelentés született "álfideszes" ajánlószelvény-gyűjtők ügyében, Nyitrai Zsolt úgy válaszolt: az adott helyeken a jelöltek, illetve a választókerületi munkatársak megtették az ezzel kapcsolatos intézkedéseket; pontos számot nem tudott mondani.