Hétfőn alakul a KDNP-, szerdán a Fidesz-frakció

2010.04.30. 11:44

Hétfőn reggel tartja alakuló ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, az új összetételű parlamentben várhatóan 36 KDNP-s politikus ül majd a képviselőcsoportban, mondta Harrach Péter leendő frakcióvezető pénteken. A KDNP-frakció létszáma az eddigiekhez képest eszerint 13 képviselővel lehet nagyobb, a mostani parlamentben 23 tagú volt a képviselőcsoport.

Harrach Pétert kedden kérte fel a KDNP elnöke, hogy az új összetételű parlamentben vezesse a kereszténydemokrata frakciót. A leendő frakcióvezető elmondta: a tervek szerint frakcióvezető-helyettesnek Rubovszky Györgyöt javasolják, míg a parlament jegyzőjének várhatóan ismét Móring József Attilát.

Szerda délelőttre hívta össze Orbán Viktor pártelnök a Fidesz parlamenti frakciójának alakuló ülését - jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport leendő vezetője pénteken a Parlamentben újságíróknak. A frakciónak - a KDNP képviselőcsoportjának végleges létszámától függően - várhatóan c képviselője lesz az Országgyűlésben. A Fidesz elnöke hétfőn jelentette be, hogy Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének.