Nem találják a szocialista árulót

2010.05.03. 08:03
Felemás eredménnyel zárult az a belső vizsgálat, amely a szocialisták adatbázisát leleplezni kívánó videó kapcsán indult - írta hétfői számában a Népszabadság, amelynek információi szerint a belső nyomozás megállapította, hogy mikor és milyen kóddal léptek be az árulók, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik készítették a felvételt.

Még április nyolcadikán, a választási trükközésről, választói listákról beszélő fideszes Kubatov-ügy után került elő az a videó, amin egy eltorzított hangú ismeretlen az MSZP választói adatbázisának működését magyarázza. Eszerint a szocialisták az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkeznek adatokkal, emellett fideszes politikusok neve és címe is szerepel a rendszerükben. Az MSZP úgy reagált, valóban van választói adatbázisuk, de az, és az abban szereplő adatok teljesen legálisak.

A Népszabadság információi szerint az ügyben indított belső vizsgálat megállapította, hogy a felvételt készítők a VIII. kerületi irodavezető kódjával léptek be április 7-én, hajnalban. A videó egy nappal később került fel a Youtube-ra. A felvételből a hozzáértők számára egyértelmű volt, hogy a VIII. kerületi szervezethez közelálló személyekről lehet szó, a videón ugyanis épp egy józsefvárosi adatbázisrészt mutatnak.

A lap szerint az illetőt meghallgatták, és egyelőre nem bizonyított, hogy köze lenne a felvételhez. A belső vizsgálat azt is feltárta, hogy nem a párt számítógépéről, hanem kívülről léptek a rendszerbe.